Elena Merișoreanu, mărturisiri despre copilăria grea: «Mergeam cu trăistuța la școală»

Cunoscuta interpretă de muzică populară, Elena Merișoreanu, își amintește cu nostalgie de copilăria sa, care deși a fost marcată de lipsuri din punct de vedere material, a fost una frumoasă.

Elena Merișoreanu a avut o copilărie dificilă
Elena Merișoreanu a avut o copilărie dificilă

Elena Merișoreanu a avut ghiozdan abia în clasa a patra, iar hainele pe care le purta erau făcute de mama sa. În plus, tot mama artistei avea grijă ca hăinuțele Elenei să fie întotdeauna apretate cu făină. Artista nu a avut note mari la școală, însă s-a preocupat încă de la o vârstă fragedă de cea mai mare pasiune pe care o avea, cântatul.

Citește și: Care este secretul căsniciei Elenei Merișoreanu: „Nu i-am reproșat...”

„Mergeam cu trăistuța la școală, încăpeau de toate în ea. Cred că abia prin clasa a patra mi-au cumpărat ghiozdan, era din acela de carton. Și acum păstrez acea trăistuță. Am avut o copilărie atât de frumoasă. Uniformele nu le mai păstrez, dar mi le amintesc. Obligatorie era bluza albă.

Mama ni le făcea ea, săraca. Le apreta cu făină și le mai băga și-n albăstrele, ca să fie albul strălucitor. Și aveam șorț negru sau albastru. Iar mama ne făcea niște pampoane, ne punea să ținem degetele și ieșea o minunăție. Abia în clasa a patra m-au făcut pionieră. Era după note, eu nu am fost o elevă de excepție, eram cu cântatul de mică, cu dansurile, mergeam la club, nu aveam treabă prea multă cu cartea”, a declarat Elena Merișoreanu pentru impact.ro.

Elena Merișoreanu, fără curent electric până la 14 ani

Artista a rememorat faptul că o bună perioadă de timp a fost nevoită să învețe la lumina unei lămpi, pentru că locuința sa nu a avut curent electric. Solista avea 14 ani atunci când, în final, familia sa a putut beneficia de curentul electric.

Vezi și: Elena Merișoreanu spune tot despre întâlnirea cu Corina Caciuc: «M-au trecut niște fiori»

„Nu aveam televizor, curent ne-a băgat la 14 ani, învățam la lampă, lumea nu avea frigider, făcea zilnic mâncare bună, sănătoasă, unt, lapte, ouă de casă., a mai spus aceasta.

Elena Merișoreanu visa, încă din copilărie, să devină artistă

 Elena Merișoreanu este una dintre cele mai iubite și apreciate interprete de muzică populară de la noi. Aceasta a visat de mică să ajungă cunoscută, iar prima oară când a auzit muzică populară a fost fascinată.

Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se regăsesc „Zi-i bade cu fluiera”, „Jocul mi-o plăcut, odata” și „Hanul cu veselie”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
banner Sanziana Buruiana  png
banner cristina cioran png
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net