Rețetele de succes ale Elenei Merișoreanu pentru masa de Paște: „Le fac în stilul meu, ies altfel pentru că pun mirodenii multe”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Dacă înainte mergea să susțină spectacole alături de colegii de breaslă, de Paști, iată că acum Elena Merișoreanu preferă să petreacă mai mult cu familia, pe care o consideră mult mai prețioasă decât toți banii pe care i-ar câștiga.

Elena Merișoreanu este una dintre cele mai apreciate artiste
Elena Merișoreanu este una dintre cele mai apreciate artiste

Elena Merișoreanu, rețetele cu care nu dă greș niciodată de sărbători!

Sănătatea este și ea pe același plan, mai ales că Elena Merișoreanu a avut probleme cu ambele picioarele și nici acum nu se simte prea bine. Iată că planul pentru sărbătorile pascale este stabilit de pe-acum.

Toată familia va merge la Șerineasa, în Vâlcea, acolo unde soțul ei are o casă frumoasă, cu o curte mare. Vor găti împreună bucatele tradiționale, iar doamna Mery și-a adjudecat deja felul de mâncare de care se va ocupa: e specialistă în drob de miel și ciorbă de perișoare!

„La Șerineasa mergem. Toata familia, împreună cu nepoții, cu fetele. Vom găti sarmale, că parcă nu e sărbătoare fără ele, apoi miel, drob stufat, ciorbă de perișoare, salată de boeuf, ouă roșii pe care le vom face în Joia Mare. Cozonacii îi cumpăr, pentru că nu aș mai avea timp și pentru asta.

Eu fac doar ciorba de perișoare și drobul de miel. Îmi place să le fac în stilul meu, ies altfel pentru că pun mirodenii multe, verdeață. La ciorba spre exemplu pun lobodă pentru că ne place foarte mult tuturor", a dezvăluit Elena Merișoreanu, pentru Click!.

Problemele de sănătate nu mai acceptă orice spectacol

La 74 de ani, celebra interpretă de folclor nu a dezbrăcat definitiv portul tradițional. Va cânta până când va putea, însă acum selectează toate cântările la care va merge pentru că e mai importanta sănătatea. În plus, are o situație financiară destul de bună ca să mai accepte orice.

„Piciorul care e operat e foarte bine, celălalt mă supără pentru că m-am pus prea forțat pe el.A treia zi de Paști trebuia sa cânt, dar stau cu familia care este sfânta pentru mine.Apoi pe data de 29-30 aprilie cântăm la Roma, cântăm pentru Diaspora.

Nu am mai cântat decât așa pe la aniversări, la botezuri, și vă spun că sunt destul de multe cereri, dar le selectez pentru că sănătatea nu îmi mai permite. Când te duci, trebuie să stai în picioare, distanțele sunt mari uneori.

Nu e ușoară viața asta. Avem pensii bune și eu și soțul, copiii sunt la casele lor. Așa că nu mai am pentru ce alerga.", a mai povestit Elena Merișoreanu, în exclusivitate pentru Click!.

Diagnosticată cu artroză, medicii de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”, din Capitală, au operat-o  la picior în urma cu doi ani. „Am avut dureri mari, efectiv nu am putut să mai calc deloc. Medicii mi-au spus că scap doar cu operația”, a spus Elena Merișoreanu pentru Click!. Anul trecut, cântăreața mergea frecvent la o clinică din Târgoviște, unde făcea injecții pentru a-și trata piciorul.

„Toată viața am cântat pe tocuri. Și e foarte greu. Am un doctor la Târgoviște care îmi face injecții. Este un tratament cu celule stem. Fac 12 injecții la fiecare picior.”, ne-a spus marea artistă, vara trecută.

O artistă desăvârșită care a visat de mică să fie pe scenă

Elena Merișoreanu s-a născut într-o zi de noiembrie, mai exact pe 5, în 1948, în Paroșeni, orașul Vulcan, județul Hunedoara. Și-a dorit de mică să fie artistă, a trăit într-o familie cu venituri modeste, iar prima dată când a auzit muzica populară a fost la difuzorul primăriei

Era înnebunită după Maria Tănase, Ion Luican și Lucreția Ciobanu. Pe atunci, Elena Merisoreanu asculta Ion Luican, Maria Tanase si Lucretia Ciobanu.

„Cred că aveam vreo 4 ani și mă întrebam cum de se trezesc artiștii ăștia așa devreme, ca sa cânte la radio. Apoi, pe la 6 ani, o puneam pe sora mea sa scrie și să trimită la radio scrisori, care erau, spre fericirea mea, citite și tot timpul vroiam să întreb cum să ajung cântăreață.”, a amintit, la un moment dat, Elena Merișoreanu.

Primul contact cu muzica l-a avut la 16 ani, după ce a fost să vadă un spectacol al Ansamblului Ciocârlia. A fost întrebată dacă știe să cânt și a zis da din prima. A mințit că e majoră, că și-a uitat buletinul acasă, a participat la un concurs organizat de ansamblu, a câștigat premiul, însă, pe atunci, nu mai erau locuri libere. 

Ulterior, s-a înscris într-un alt concurs pentru un post la Rapsodia Română, unde a cântat 8 ani alături de Dida Dragan, Petre Geambașu și alți artiști. Artista a urmat cursul muzicii, iar astăzi se numără printre valorile românești. Are două fete, Raluca și Elena, și este căsătorită de 30 de ani cu același bărbat.

Este pasionată de intervențiile estetice, motiv pentru care și-a făcut diferite operații, și-a injectat acid hialuronic, și-a tatuat sprâncenele și a apelat la medicina estetică și pentru injecțiile cu botox la nivelul feței. De altfel, ea este o prezență cochetă la orice eveniment.

În 2015, Elena Merişoreanu a participat la reality-show-ul „Sunt celebru, scoate-mă de aici!” (PRO TV), filmat în Africa de Sud. Interpreta de muzică populară a rezistat în junglă doar 13 zile, apoi a revenit acasă, cu 30.000 de euro în buzunar, onorariul ei pentru prezenţa în concurs.

Ca orice concurent care a făcut foamea, şi ea a dat iama în frigider imediat după ce a revenit în Bucureşti. Şi pentru că în Africa de Sud a avut un spaţiul limitat de deplasare, și-a reluat plimbările. Piciorul a chinuit-o și în jungla africană, însă ea a vrut să evite operația.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net