Reacția dură a Monicăi Tatoiu, după ce a văzut fotografiile cu profesorul îmbrăcat în fustă scurtă: „M-a abuzat emoțional și estetic!”. Ce propunere are în cazul lui?

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Fotografiile cu lectorul universitar dr. Andrei Nae, de la catedra de limba engleză, la Universitatea din București, în care apare îmbrăcat în fustă scurtă, top, sandale de damă și pălărie de soare, au șocat-o pe Monica Tatoiu, profesoară de matematică. În exclusivitate pentru Click!, aceasta a analizat, din punct de vedere estetic, ținuta vestimentară a controversatului cadru didactic. A descifrat și mesajul pe care crede că lectorul a vrut să îl transmită.

Jurnalista Mara Bănică a postat fotografiile: „Cum să te prezinți în halul ăsta?”

Jurnalista Mara Bănică a fost cea care a postat, zilele trecute, pe rețelele sociale, fotografia cu acest profesor, adăugând și un comentariu acid:

„Fotografia este făcută astăzi la Universitatea București. În imagini este lector universitar dr. Andrei Nae de la catedra de engleză. Că se identifică “she” adică “ea”, n-am o problemă. Băh baiatule... cum să te prezinți în halul ăsta îmbrăcat la studenți? Că mai ești și în comisia de admitere. Plătește băh, o rochie de bun gust. Zici că ești ultima centuristă întoarsă-n timp!”, este mesajul care însoțește fotografia postată de Mara Bănică.

Unii internauți îi țin partea, alții îl contestă: „Mai multă piele nu înseamnă sexy!”

Internauții s-au împărțit rapid în două tabere. Dacă unii, mai libertini în gândire, îi țin partea, susținând că ținuta vestimentară nu are legătură cu competența profesională, alții, dimpotrivă, nu-s deloc de acord cu atitudinea lui, ca profesor:

„Și care e problema? De ce atâta ură aruncată asupra acestui om?”,  „Este râsul, plânsul acestei lumi! Mă oripilez ce modele își aleg cei din tânăra generație!”, „E chiar de prost gust, ești profesor, trebuie ceva să îți acopere picioarele, mai multă piele nu înseamnă sexy””, sunt câteva dintre mesajele acestora, pro și contra.

Reacția Unversității din București: „Trăim într-o țară democratică!”

Universitatea din București este însă de părere că înfățișarea dr. Andrei Nae nu a avut niciun element de indecență:

„Trăim într-o țară democratică. Domnul n-a venit indecent, expunând lucruri care nu se expun. Există un cod de etică și incluziune, așa cum obligă legea, ce punct de vedere aș putea să formulez? Trăim într-o țară în care oamenii au libertatea să se exprime.

Cu siguranță, nu sunt prevederi care să te oblige să te încalți cu pantofi de o culoare sau cu pantaloni nu știu de care. Regulile sunt în limitele legii. Un astfel de regulament ar fi împotriva Constituției. Nu poți să dai un regulament care nu respectă legislația națională”, a spus purtătorul de cuvânt al Universității din București, Bogdan Oprea.

Reacția dură a Monicăi Tatoiu, profesoară de matematică

Și Monica Tatoiu, profesoară de matematică, și-a exprimat părerea, exclusiv pentru Click!, privind tot acest scandal:

„Să vă spun unde este problema. În sistemul occidental, din care face parte și România, pentru Universități funcționează sistemul libertăților academice, adică de tip stat în stat, așa cum funcționează și în America. În Universități se duce la extreme.

De data asta, a fost băgat bățul prin gard, ca să se vorbească despre aceste personaje, mulți sunt și influenceri...

Cred că a fost o provocare. Eu am terminat Matematică, la mine sunt mai puțini de genul acesta. Este o formă de exhibiționism și de provocare, care e specifică persoanelor refulate care au nevoie să se exprime în afara trunchiului comun de valori, pentru că acolo nu performează”, este părerea Monicăi Tatoiu.

Monica Tatoiu: „Un eșec, din punct de vedere educațional!”

Studenții îl laudă, susțin că e un bun profesionist. Dar Monica Tatoiu atrage atenția: 

Da, îl laudă, dar, în momentul în care îi întrebi ce au învățat de la el, ce răspund? Ei trebuie să spună și ce au învățat de la astfel de profesori și cum îi ajută în viață să fie pe picioarele lor. Mulți elevii și studenți îl laudă, dar mulți părinți sunt împotrivă.

Dar, aici, părerea părinților nu contează, contează evaluarea studentului, care are peste 18 ani, merge la vot, deci are dreptul de a alege. Problema este că acestor copii, care sunt acolo și sunt fascinați de aceste deviații exhibiționiste, li se inoculează ideea că prin exhibiționism pot să compensese conținutul, și merg pe formă, nu pe conținut.

Și, dacă merg astfel, la ore, ajung să creadă că, chiar dacă nu știu să se exprime corect, lumea o să îi bage în seamă pentru cum arată, nu pentru ceea ce știu”. 

Monica Tatoiu a mai menționat:

„Din punct de vedere educațional, eu cred că este un eșec. La matematică, la fizică, nu prea merge așa! Acolo nu poți să inventezi altceva, e lumea reală. Și la pictură e tot așa, nu se mai pictează, ca odinioară, se pune o pată roșie și spune că e centrul universului desenat de un căutător de adevăr în absolut”.

Propunerea Monicăi Tatoiu: „L-aș pune să dea vreo două-trei examene!”

Monica Tatoiu mai este de părere că profesorul aflat acum în centrul atenției ar trebui să dea câteva teste, pentru a demonstra cât de bine este pregătit, din punct de vedere profesional:

„De ce să plătească statul român o formă de îndoctrinare și de înrobire intelectuală a unor generații, de ce? Eu l-aș pune să dea vreo două-trei examene.

Eu, când aveam elevi, din aceștia, exhibiționiști, la Liceul Sf. Sava, căci am avut și copii de bani gata, cărora părinții bogați le dădeau pe săptămână cât salariul meu, îi scoteam la tablă. Nu știau nimic, se făceau de râs. Asta ar trebui să facă și Universitatea, să îl scoată la tablă și să demonstreze ce știe”, a mai completat Monica Tatoiu, exclusiv pentru Click!

Ce spune și despre ținuta vestimentară a profesorului: „Inestetic!”

Monica Tatoiu a analizat însă și ținuta profesorului nonconformist, din punct de vedere pur estetic:

„Am analizat fotografiile, au fost vreo 2-3, care au circulat pe Internet, le-am analizat cu ajutorul fiului meu și cu gașca. Pot spune că e inestetic, n-a nimerit-o! M-a abuzat emoțional și estetic. Mie nu-mi plac nici bărbații dezbrăcați, dar îmbrăcați pe jumătate?”, a mai adăugat ea, pentru Click!

Performanțele profesionale ale controversatului profesor

La o scurtă privire pe site-ul Universității din București, aflăm că lectorul de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine „predă cursul de masterat <<Jocurile video şi identitatea culturală>> şi cursul opţional<<Introducere în studiul jocurilor video ca medii narative>> pe lângă seminare de practica limbii engleze şi literatură americană.

Începând cu 2019, el este directorul proiectului de cercetare „Discurs colonial în jocurile video", finanţat de UEFISCDI. Andrei Nae a publicat mai multe studii sub forma de cărţi, capitole şi articole, printre care se numără monografia Immersion, Narrative, and Gender Crisis in Survival Horror Video Games publicată de Routledge în 2021.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net