I-a întrebat dacă sunt creştini, apoi i-a ucis

Ultima actualizare:
Victimele sunt scoase din sălile de curs
Victimele sunt scoase din sălile de curs

Atac sângeros la Universitatea Umpqua din Roseburg, un orăşel forestier din statul Oregon, SUA. Chris Harper Mercer, un tânăr cu ochelari de 26 de ani, a făcut măcel joi în campusul studenţilor.

Ora 9.48 (a.m.): Anastasia Boylan, de 19 de ani, este în sala de cursuri şi abia aşteaptă ca profesorul să dea pauză. Deodată, uşa se dă de perete şi în încăpere îşi face apariţia, ca un uragan, Mercer înarmat cu o puşcă de asalt AR-1 şi două pistoale. Îl împuşcă în cap pe profesor, care cade într-o baltă de sânge. “Aştept de ani de zile să fac asta!”, urlă el, în timp ce studenţii dau să fugă, unii se ascund sub bănci, alţii ţipă sau plâng, ridică mâinile. “Care dintre voi este creştin, aliniaţi-vă?, răcneşte nebunul. Pe cei care spun “da” îi împuşcă în cap sau în piept fără milă, spunând: “Într-o secundă o să ajungeţi la Dumnezeu!”. 

Cei care au scăpat cu viaţă s-au îmbrăţişat de fericire
Cei care au scăpat cu viaţă s-au îmbrăţişat de fericire

Cei care spun “nu” sau tac primesc gloanţe în picioare. Mai trage o rafală de gloanţe la întâmplare, unul dintre acestea intră în spatele Anastasiei, care se lasă la pământ prefăcându-se moartă. În jurul ei, trupurile fără viaţă şi răniţii sunt plini de sânge. Scos din minţi, Mercer, care e un ateu, admirator al nazismului, se duce şi în alte săli să omoare. Peste tot îşi alege victime dintre creştini.

Anastasia povesteşte tatălui calvarul prin care a trecut
Anastasia povesteşte tatălui calvarul prin care a trecut

Atacatorul avea o puşcă şi două pistoale

Toţi studenţii sunt percheziţionaţi
Toţi studenţii sunt percheziţionaţi

9.55: Soseşte poliţia şi împreună cu veterani de armată se blochează porţile campusului. Atacatorul este încolţit. 10.09: Mercer este împuşcat mortal, într-un schimb de focuri, după ce a ucis cel puţin 9 persoane şi a rănit alte 7. Nu se cunosc încă motivele pentru care a făcut masacrul. Locuia împreună cu mama sa în apropierea campusului. Părinţii lui au divorţat în 2006, iar tatăl, care este de origine britanică, a fost şocat când a aflat de cele întâmplate. Mercer era un singuratic, ciudat, care îşi petrecea mult timp căutându-şi o iubită la matrimoniale pe Internet. Anastasia, care a povestit tatălui calvarul prin care a trecut împreună cu colegii, a fost deja operată şi se va face bine.


    Toţi studenţii sunt percheziţionaţi
Toţi studenţii sunt percheziţionaţi

Alte masacre în şcolile americane

Tragedia de la Liceul Columbine

Elevii Eric Harris şi Dylan Klebold au făcut măcel într-o zi de marţi, 20 aprilie 1999, la Liceul Columbine din Jefferson, Colorado. Înarmaţi cu 99 de dispozitive explozive, ei au dezlănţuit un haos, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 12 elevi şi un profesor. Alţi 24 de elevi au fost răniţi. După ce şi-au încheiat planul monstruos, cei doi atacatori s-au sinucis. 

Măcelul din campusul Universităţii Virginia Tech

A fost cel mai sângeros incident petrecut într-o instituţie de învăţământ din istoria Statelor Unite. Studentul Cho Seung-hui, de 23 de ani, născut în Coreea de Sud, a ucis, la 16 aprilie 2007, 33 de persoane şi a rănit 17 în campusul universităţii din Blacksburg, Virginia. Printre victime s-a numărat şi profesorul de origine română Liviu Librescu.

Atacul de la şcoala Sandy Hook

simeon stalpnicul png

A fost al doilea cel mai sângeros incident petrecut într-o instituţie de învăţământ din istoria SUA. Atacatorul, Adam Lanza, în vârstă de 20 de ani, a ucis 27 de persoane  în ziua de 14 decembrie 2012 în incinta şcolii elementare Sandy Hook din Newtown, statul Connecticut, după care s-a sinucis. Victimele au fost, în majoritate, copii cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net