Victor Ponta rămâne prim-ministru. Câte voturi au lipsit la moţiune

Ultima actualizare:

    Victor Ponta are o zi grea astăzi: Opoziția dezbate o moțiune de cenzură împotriva lui
Victor Ponta are o zi grea astăzi: Opoziția dezbate o moțiune de cenzură împotriva lui

A fost o zi importantă pentru Victor Ponta. Parlamentul a respins monţiunea de cenzură iniţiată de PNL, iar Guvernul a rămas în funcţie. În paralel, PNL a organizat un miting pe timpul dezbaterilor, în Parcul Izvor, la care au participat circa 4.000 de persoane.

UPDATE Ora 13.00.

Moțiunea anti-Ponta a picat!

Doar 206 parlamentari au votat împotriva Guvernului Ponta, la dezbaterea de azi, 29 septembrie, a moțiunii de cenzură. Pentru a trece moțiunea și, implicit, căderea Guvernului, erau necesare 275 de voturi. Aşadar au lipsit 69 de voturi.

UPDATE Ora 12.00. Mitingul de protest din Parcul Izvor s-a încheiat cu o oră mai devreme, în jurul orei 12.00.

Ponta a sărit ”la gâtul” Alinei Gorghiu

UPDATE Ora 11.30 În timpul discursului său în plenul Parlamentului, Victor Ponta a lansat la adresa Alinei Gorghiu, co-preşedintele PNL. Prim-ministrul României a vorbit despre contractele acesteia cu diverse intituţii ale statului, în calitate de avocat, şi a trântit hârtiile la tribună.

Premierul Victor Ponta a susținut, în această dimineață, marți, 29 septembrie, un discurs în plenul Parlamentului, înainte de începerea votului pe moțiunea de cenzură depusă de PNL.

Victor Ponta s-a dezlănțuit la adresa copreședintelui PNL, Alina Gorghiu, despre care a afirmat că a avut mai multe contracte cu AVAS, scrie dcnews.ro. 

”Să mă refer un pic și la obiectul moțiunii sau al textului prezentat de distinșii colegi de la PNL-PDL. Se vorbește acolo despre contracte. N-am semnat niciodată nici un fel de contract cu vreo societate cu capital de stat. Știu că a semnat dl Șova, cu societăți din portofoliul AVAS, condusă atunci de către dl Teodor Atanasiu.

Deci, dvs vreți să îmi dau eu acum demisia pentru că dl Atanasiu cu Șova au semnat niște contracte. Care-i logica?

Sau poate dl Atanasiu a fost sfătuit greșit de către o consilieră a domniei sale, care era și avocată și care știa foarte bine ce înseamnă contracte cu statul. Dacă cumva le-a uitat dna consilier-avocat Gorghiu, am în față așa: 

- Contract: Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 25.000 de euro plus TVA. 

- Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 10.000 de euro plus TVA. 

- Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 6.000 de euro plus TVA. Sunteți cam scumpă, dna Gorghiu.

- Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 15.000 de euro plus TVA. 

- Gorghiu, Pop și Asociații - AVAS: 10.000 de euro plus TVA. 

Dar nu vreți să vă citesc totuși și din Corpul de control al primului-ministru Emil Boc, care zice așa?

Institutul Național al Lemnului, aflat în subordinea AVAS, bineînțeles, va solicita întocmirea unui raport de activitate de către societatea civilă Gorghiu, Pop și Asociații, pentru perioada cuprinsă în contractul de asistență, deoarece nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale, să procedeze la recuperarea onorariului achitat.

Și am vrut să văd: Ce-a făcut, dle, așa de rău?

Nimic grav: Societatea civilă Gorghiu, Pop și Asociații, reprezentată a unei societăți de stat, nu s-a prezentat în instanță la procesul cu Baaklini Said - îl cunoașteți, nu? - motiv pentru care Baaklini Said a câștigat procesul împotriva statului român.

Stimați colegi, când vă uitați la paiul din ochiul cuiva, să nu vă încurce bârnele.

Și vreau să vă mai spun un lucru: mai credeau și alte doamne că dacă au protecție nu li se întâmplă nimic”, a spus Victor Ponta, în discursul rostit în fața parlamentarilor.

Gorghiu: Victor Ponta nu înţelege nimic din ce i se întâmplă

[[{"fid":"704515","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"victor ponta alina gorghiu parlament discurs motiune cenzura","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Alina Gorghiu și Victor Ponta și-au adus acuze grave, azi, în Parlament","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"alt":"victor ponta alina gorghiu parlament discurs motiune cenzura","title":"Alina Gorghiu și Victor Ponta și-au adus acuze grave, azi, în Parlament","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Discursuri dure, astăzi, 29 septembrie, în Parlament, la moțiunea împotriva Guvernului condus de Victor Ponta. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat  că Victor Ponta trăieşte ”într-o altă realitate” și că ”nu înţelege nimic din ce i se întâmplă”.

Alina Gorghiu a fost vehementă astăzi, 29 septembrie, în plenul Parlamentului.  Aceasta le-a spus parlamentarilor că au de ales între a sta în genunchi în bănci şi a se ridica la înălţimea aşteptărilor publice, între Ponta şi România, scrie Mediafax.

”După intervenţia domnului Victor Ponta, înţeleg un singur lucru, faptul că domnia sa trăieşte într-o cu totul şi cu totul altă realitate, care este numai a domniei sale, a nimănui din România. Și mai înţeleg un lucru; că nimic din ce i se întâmplă nu înţelege. Se află într-o situaţie în care nimeni nu vrea să fie, numai că domnia sa nu vrea să recunoască”, a spus Alina Gorghiu, replicând acuzaţiilor premierului.

Apoi, discursul liderului PNL a devenit și mai pătimaș.

”Îl ţineţi pe Victor Ponta la Palatul Victoria ca pe o haină veche pusă pe în umeraş, pe care parcă nici nu aţi arunca-o şi nici nu aţi mai purta-o. Din dorinţa dumneavoastră de a rămâne la Putere faceţi rău imens imaginii României. Conform Costituţiei, Victor Ponta poate fi schimbat prin demitere sau prin demisie. Prin demisie ne-am lămurit cu toţii că nu se poate. Fără o aluzie la problema de sănătate a nimănui, Victor Ponta mai degrabă şi-ar tăia un picior decât să renunţe la funcţie, indiferent cât de multe pagube ar crea României”, a adăugat Gorghiu, citată de Mediafax.

Ședința a început cu întârziere

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților în care se dezbate și se votează moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată ”Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, a început cu întârziere, în jurul orei 10.

Sunt prezenți 309 deputați și senatori, iar în sală se află și premierul Victor Ponta și membri ai Cabinetului său.

Camera Deputaţilor şi Senatul dezbat azi a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

Moţiunea de cenzură a PNL- ”Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta” este semnată de 180 de parlamentari ai Opoziţiei, însă, pentru adoptarea ei şi, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumătate plus unu din numărul total al parlamentarilor, adică 276 voturi, scrie Mediafax.

UDMR şi PMP au anunţat că susţin demersul PNL, însă voturile lor sunt insuficiente. UNPR, PSD, ALDE și parlamentarii minorităților au anunțat că vor vota împotrivă.

4.000 de liberali la mitingul anti-Ponta

În jur de 4.000 de liberali s-au strâns marţi dimineață (29 septembrie) în Parcul Izvor din Capitală, în fața Parlamentului unde se dezbate moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

La ora 10.00, erau 11 grade la București și ploua mărunt.

Vor susţine discursuri, printre alţii, copreședinții PNL Vasile Blaga și Alina Gorghiu, dar și Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net