Românii blocați în Maroc vin acasă cu un avion Tarom. Și-au făcut grup de Facebook pentru a se ajuta reciproc

Ultima actualizare:

    Românii blocați în Maroc sunt turiști
Românii blocați în Maroc sunt turiști

Românii blocați în Maroc, țară care a anulat toate zborurile din cauza mutației africane, vor fi aduși acasă cu o aeronavă Tarom. Anunțul a fost făcut după încheierea unei ședințe a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în urma căreia s-a decis procedura de repatriere.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat în ședință de urgență repatrierea cetăţenilor români aflaţi în Maroc. Aceștia, 72 la număr, au rămas blocați după ce autoritățile marocane au decis suspendarea tuturor zborurilor pentru o perioadă de două săptămâni.  

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Rabat gestionează, la acest moment, situaţia turiștilor români ale căror curse au fost anulate de către companiile aeriene la care aceştia aveau rezervări.  

Ambasada a făcut, de asemenea, în regim de urgenţă, demersuri pentru identificarea unor zboruri alternative de deplasare spre ţară, eforturi care continuă şi la acest moment. Mai mult, misiunea diplomatică se află în dialog permanent cu cetăţenii români afectaţi şi autorităţile locale şi acordă asistenţă consulară.

Românii blocați în Maroc au format pe Facebook un grup care numără mai mult de 50 de persoane. Ei încearcă să ia legătura unii cu alții, să obțină informații despre repatriere, dar și să-și ofere unii altora ajutor.


    Românii din Maroc și-au făcut grup pe Facebook
Românii din Maroc și-au făcut grup pe Facebook

Reprezentanții misiunii consulare le transmit românilor care se află în Maroc și au dificultăți să revină în țară în perioada imediat următoare să contacteze consulul Ambasadei României la Rabat la nr de telefon 00212664462743 sau e-mail (rabat.cons@mae.ro).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
bacalaureat adevarul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net