Oana Cuzino mănâncă doar pâine făcută în casă

Ultima actualizare:

O dietă echilibrată, sport, încredere de sine, dar şi tratamente cosmetice faciale şi corporale la 2-4 săptămâni. Acestea sunt ingredientele care o ajută pe Oana Cuzino să arate aşa de bine. La cei 41 de ani ai săi, pare cu cel puţin 10 ani mai tânără.

„Stilul meu alimentar este sănătos, plin de savoare şi cu ingrediente naturale. Fructele, legumele şi lactatele sunt de bază, la care adăugăm peştele, năutul, lintea, quinoa, soia şi seminţele, uleiurile sănătoase, multă apă şi ceaiuri. Respect toate mesele, inclusiv gustările, iar micul dejun este partea cea mai importantă şi mai plăcută a zilei", mărturiseşte Oana Cuzino.

Se pricepe şi la gătit şi îi place să încerce mereu reţete noi. Pasiunea ei cea mare sunt salatele, însă adoră să prepare somon la grătar, legume la cuptor, pizza din făină integrală, cu legume sau 4 feluri de brânză, supe diverse de legume şi ghimbir. Nu e prea bună la făcut prăjituri, dar nici nu vrea să se „perfecţioneze" în acest domeniu, fiindcă „e prea periculos". Iar pâinea pe care o pune pe masă este făcută numai în casă, cu făină integrală de secară.

În acelaşi timp, practică Pilates, o formă de sport pe care o recomandă femeilor în genul ei, cu forme, cu rezistenţă fizică medie. Cele cu o conformaţie atletică, mai musculoase, dornice de „pacheţele" abdominale, au nevoie de alt ritm, mai susţinut, de o intensitate mai mare şi o alimentaţie predominant proteică. Cu un asemenea stil de vi aţă constant, sănătatea interioară a Oanei se vede pe pielea ei, la exterior.

Reţeta de pâine cu secară

Se folosesc circa 250 g făină de secară, amesteca­tă cu 250 g făină integrală de grâu. Se adaugă 15 g drojdie proaspătă, se omogenizează cu 400 ml apă plată sau minerală, timp în care se adaugă 25 g zahăr brun şi o lingură mare de sare. Pentru mai multă consistenţă, se presară diverse seminţe (dovleac, floarea-soarelui, in).

Pentru ca pâinea să fie aerată, cu miez pufos şi coajă subţire, trebuie respectat procesul natural de creştere a aluatului. După amestecul ingredientelor şi un mic repaus de 15 minute, aluatul trebuie să stea la frigider câteva ore bune, după care se lasă peste noapte, undeva în bucătărie, la o temperatură constantă, de 21-22 grade. Dimineaţa se introduce aluatul în maşina de pâine şi vei scoate o pâinică numai bună de mâncat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Razboi in Ucraina FOTO Profimedia (15) jpg
image
image
image
image
image
image
hibrid heleniu1 jpg
guma mestecat istock jpg
copil jpg
tren cfr calatori gara de nord vara foto shutterstock
camera trafic getty jpeg
aeroport cluj pixabay jpg
Karolina Agata  Sankiewicz jpg
cea mai lunga bicicleta guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net