Condiţiile de pensionare anticipată, înăsprite

Pensionarea anticipată nu poate depăşi 60 de luni (5 ani) faţă de vârsta standard de pensionare, iar în perioada de anticipare persoana nu poate cumula pensia anticipată cu un venit salarial. La împlinirea vârstei standard de pensionare, penalizarea se ridică, potrivit unei Note privind sistemul unitar de pensii publice din România.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat marţi, după şedinţa de Guvern în care s-a aprobat Legea pensiilor şi s-a decis asumarea răspunderii în Parlament, că 5,7 milioane de pensionari sunt susţinuţi de 4,9 milioane de salariaţi, în prezent.

"Acest raport mare de dependenţă este cel care a generat, printre altele, nesustenabilitatea sistemului public de pensii, motiv pentru care, în 2009, bugetul de stat, ca să poată asigura echilibrul bugetului asigurărilor sociale de pensii, contribuie cu aproape 1,5 miliarde de euro", a declarat Pogea.

Ministrul a adăugat că dezechilibrul este cauzat şi de numărul mare de pensionări anticipate din ultimii ani. "Măsurile de reformă vizează, printre altele, înăsprirea condiţiilor de verificare a persoanelor care solicită ieşirea anticipată la pensie pentru că în sistemul public discutăm de circa 112.000 de persoane care au ieşit anticipat la pensie în ultimii ani", a spus el.

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Ana de Armas foto profimedia 0712797429 jpg
Razboi in Ucraina FOTO Ministerul ucrainean al Apărării jpg
image
image
image
image
colaj mormant elisabeta a II-a
florin zalomir
calendar ortodox 2021 04 octombrie sfantul mucenic ierotei episcopul atenei png
gaze Sursă foto: Profimedia
index webp
foto 1 bec economic jpg