Corleone vine din Bălceşti. Portretul lui Mitică

Ultima actualizare:

Născut la Bălceşti (Vâlcea), cel poreclit Corleone a intrat în lumea fotbalului ca jucător. "Eram fundaş, dar făceam şi faza ofensivă. Fugeam ca Lăcătuş", spune şeful Ligii, care a activat la Nitramonia Făgăraş (1960-1964), Universitatea Craiova - tineret (1965-1967) şi Chimia Râmnicu Vâlcea (1967-1971). A abandonat cariera de jucător la doar 27 de ani, din cauza unei accidentări.

"Dacă nu-mi rupeam piciorul la un meci de Cupă cu Argeşul, nu ajungeam niciodată preşedinte. Nici la Chimia, nici la Ligă! Jucam în Cupă, iar antrenorul piteştenilor, Florin Halagian, i-a zis lui Nedelcu: «Ia-l, mă!»."

"M-a luat, a sărit pe mine şi în zgură m-a trimis. Am fost câteva luni în ghips pâna la gât, că aşa se punea pe atunci. Mă duceam la serviciu cu basculanta", a povestit Dragomir.

El şi-a început cariera de conducător, ca secretar al clubului Chimia, iar în 1973 a devenit primul preşedinte care a câştigat Cupa României cu o echipă de Liga a II-a. Cum a reuşit această performanţă a dezvăluit chiar el:

"Cu trei luni înainte de terminarea campionatului din 1971, m-am dus la primul-secretar. I-am spus: «Dacă ascultaţi de mine, fac echipă de Divizia A!». Am dat 14 jucători afară, care erau la sfârşitul carierei. Am stat mai mult pe la UTC şi pe la partid, ca să justific de ce i-am dat afară."

"Am făcut transferuri de 200.000 de lei. Banii i-am strâns din poze! Pozele se făceau atunci prin tipografie, era vai de mama noastră. Am făcut vreo 100.000 de poze cu echipa, apoi le-am dat tuturor salariaţilor judeţului, pe la CAP-uri, staţiuni. Le-au cumpărat forţaţi de partid, era 10 lei o fotografie".

Mitică a întrerupt colaborarea cu Chimia Râmnicu Vâlcea în 1977. A continuat însă ca preşedinte la FC Bihor (1977), Viitorul Scorniceşti (1977-1980), FCM Braşov (1980-1987) şi Victoria Bucureşti (1987-1989). Cât a fost comandantul clubului Miliţei, Victoria, a avut gradul de căpitan, chiar dacă nu avea absolvit decât liceul.

În acele vremuri a adus din deplasările din străinătate multă marfă (cafea, blugi, aparate video) care treceau fără a fi vămuite şi erau apoi vândute. Revoluţia l-a prins cu bani mulţi, care alături de bijuterii, au fost ascunşi într-o pădure din jurul Bucureştiului şi recuperaţi ulterior.

Citeşte pe adevarul.ro cum a văzut Dragomir moartea cu ochii în arest

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
natalia negru st  iosif dimitrie anghel jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net