Cum să-ţi organizezi obiectele din bucătărie
O bucătărie organizată îţi face viaţa mai uşoară. Pe lângă faptul că aspectul încăperii este îmbunătăţit considerabil, o bucătărie organizată te ajută să ţii curăţenia sub control şi să economiseşti timp atunci când găteşti. Iată câteva sfaturi şi soluţii ideale pentru o bună organizare a accesoriilor şi vaselor de bucătărie.
Cumpără vase din plastic
Foloseşte recipiente din plastic transparente pentru a nu fi nevoit să le deschizi de fiecare dată când cauţi ceva în frigider.
Totodată, alege-le pe cele care au capace rezistente, ce se fixează foarte bine, pentru a nu avea surprize neplăcute în cazul în care vrei să depozitezi iaurt sau sosuri.
Investeşte într-un set de recipiente de plastic de mărimi diferite. Cutiile vor putea fi aşezate una în alta şi vor ocupa foarte puţin spaţiu atunci când sunt goale.
De asemenea, optează pentru cutii din plastic ce nu alunecă atunci când sunt aşezate una peste alta. Există modele care au capacele construite în aşa fel încât, dacă aşezi o cutie din aceeşi gamă peste ea, aceasta din urmă nu va aluneca.
Citeşte şi:Ţie ce masă ţi se potriveşte în bucătărie?3 soluţii naturale pentru o curăţenie ca la carte
Uite cum în grijeşti obiectele sanitare
Foloseşte sertarele de jos
Cel mai bun loc pentru depozitarea recipientelor din plastic sunt sertarele sau dulapurile inferioare din bucătărie. Evită să le aşezi în dulapurile superioare pentru că, fiind foarte uşoare, pot cădea.
De asemenea, este indicat să foloseşti un dulăpior sau sertar numai pentru ele şi să nu mai depozitezi alte obiecte de bucătărie alături.
Improvizează atunci când depozitezi mâncarea în recipiente din plastic. Spre exemplu, poţi să foloseşti capacele de la cutiile mai mici pentru a împărţi un recipient mai mare în două sau trei părţi.
Dacă vrei să depozitezi mai multe cutii din plastic într-un singur dulap, poţi să foloseşti rafturi speciale pe care să le fixezi peste cele existente. În plus, recipientele vor avea o stabilitate mai mare şi nu se vor răsturna în momentul în care vrei să scoţi unul dintre ele aflat dedesubt.
Agaţă oalele aproape de aragaz
Depozitează oalele şi tigăile cât mai aproape de aragaz. Este indicat ca mobilierul tău de bucătărie să aibă sertare speciale pentru depozitarea vaselor de gătit. Dacă ai de gând să reamenajezi bucătăria, este bine să ai în vedere acest lucru şi să optezi pentru un astfel de mobilier, extrem de practic.
Renunţă la oalele şi tigăile pe care nu le foloseşti, mai ales la duplicate şi la cele care au mânerele rupte, sunt arse sau foarte uzate.
Dacă spaţiul din bucătărie îţi permite, depozitează oalele şi tigăile împreună cu capacele. Astfel, la nevoie, le vei lua dintr-o singură mişcare şi nu vei mai fi nevoit să cauţi capacul în alt dulap sau să scoţi toate oalele afară, pentru a ajunge la capacul dorit.
Este recomandat să protejezi oalele şi tigăile care se zgârie uşor cu ajutorul unui prosop sau o învelitoare specială
Dacă ai o bucătărie amenajată în stil rustic, nu ezita să agăţi oalele sau tigăile de perete. Desigur, este recomandat să foloseşti oale şi tigăi fără urme de amprente şi care nu au fost arse.
Foloseşte suporturi pentru capace
Dacă ai o bucătărie mică, depozitează capacele separat de oale. Este recomandat să foloseşti un suport pentru capace (din oţel sau plastic) pe care să îl fixezi într-un sertar sau dulap.
Capacele vor fi organizate în functie de mărime, astfel că-ţi va fi mult mai uşor să-l găseşti pe cel de care ai nevoie.