Decizie istorică! Scoţia, încă un pas spre independenţă

image
Premierul britanic, David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, se deplasează luni la Edinburgh pentru a încheia un acord legat de organizarea unui referendum în 2014 cu privire la chestiunea pe care el a apreciat-o ca "istorică" a independenţei Scoţiei, transmite AFP.

Cameron, adversar al independenţei, se va întâlni cu premierul naţionalist scoţian, Alex Salmond, care solicită organizarea scrutinului peste doi ani, în toamnă."Cele două guverne ale Scoţiei (guvernul naţional de la Londra şi cel regional de la Edinburgh) s-au reunit pentru a pune la punct un referendum ce va fi legal, drept şi determinant", urmează să declare David Cameron în cursul acestei vizite, potrivit declaraţiilor trimise presei în avans de către serviciile sale."Aceasta marchează debutul unui capitol important în istoria Scoţiei şi permite demararea unei dezbateri reale. Aceasta deschide calea chestiunii celei mai importante dintre toate: trebuie o Scoţie separată sau un Regat Unit?", va mai afirma liderul conservator.

"Voi pleda cu fermitate în favoarea Regatului Unit", va mai spune prim-ministrul britanic. "Scoţienii trebuie să ia o decizie istorică. Însuşi viitorul Scoţiei depinde de verdictul lor", se mai arată în declaraţia lui Cameron.

Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Ion Hristescu png
cub iosif rotaru png
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Roxana, alături Liviu Guță
BeFunky collage (18) jpg
BeFunky collage (22) jpg
Soldații ucraineni au recucerit Lîman FOTO Twitter / Defense of Ukraine
 Tanc T-80 al Miliției Republicii Populare Lugansk FOTO Profimedia
image
image
image
image
rate banci jpg
calendar ortodox 2021 03 octombrie sf dionisie aeropagitul png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
Tragedie Indonezia, EPA jpg
BeFunky collage (18) jpg