Acesta e cel mai bătrân pește de acvariu din lume! La ce vârstă a ajuns

Mulți oameni și-a dori să prindă vârsta lui Methuselah (Matusalem în română n.r), un pește pulmonat din acvariul Steinhart din San Francisco. Acesta este cel mai bătrân pește ținut în captivitate, cu o vârstă estimată între 92 și 101 de ani.

Methuselah are o vârstă estimată la 92-101 ani (foto: captură video)
Methuselah are o vârstă estimată la 92-101 ani (foto: captură video)

Peștele a ajuns în SUA în 1938, pe un vapor cu aburi din Australia, împreună cu alți 230 de pești. Astăzi, ea – oamenii de știință cred că este o femelă– este singurul pește viu dintre toți cei care au părăsit vaporul cu aburi, relatează Oddity Central.

Pe atunci era doar un pește mic, dar a continuat să crească odată cu trecerea anilor și viața în acvariu pare că i-a priit. Ea a primit inițial titlul neoficial de cel mai bătrân pește în captivitate în 2017, când experții i-au estimat vârsta la 84 de ani. Cu toate acestea, teste mai recente au arătat că Methuselah este chiar mai în vârstă decât se anticipa anterior și ar putea depăși chiar și 100 de ani.

Peștii pulmonați, cunoscuți și sub numele de dipnoi, sunt una dintre cele mai fascinante specii de pești de pe planetă. Dar este și extrem de dificil de estimat vârsta acestor pești. Asta are mult de-a face cu cât de diferită este specia față de majoritatea celorlalte tipuri de pești. Oamenii de știință recoltează de obicei oasele urechilor peștilor după moartea lor și le numără exact ca la inelele de copac, pentru a le estima vârsta.

Însă, peștii pulmonați au oase ale urechilor foarte diferite. De fapt, ele seamănă mai mult cu cele ale oamenilor sau ale vacilor, decât cele ale somonului sau a altor pești. Peștele pulmonat poate respira aer folosind un singur plămân atunci când sunt la suprafață sau când compoziția apei se schimbă. Mai mult, acest pește are cel mai mare genom dintre toate animalele cunoscute – 43 de miliarde de perechi de bază de ADN. Acesta este de aproximativ 14 ori numărul de perechi la om.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net