Când poți depăși linia continuă fără să fii amendat? Toți șoferii trebuie să știe acest lucru

Șoferii din toată lumea știu foarte bine cât de important este să cunoască regulile de circulație, pentru ca circulația să se poată desfășura în siguranță. Iar atunci când vine vorba despre depășirile pe linia continuă, șoferii români trebuie să știe că acestea nu sunt permise decât în anumite condiții specifice, explicate clar în Codul Rutier.

Când pot depăși șoferii linia continuă / foto: Dreamstime
Când pot depăși șoferii linia continuă / foto: Dreamstime

Depășirea, atunci când vorbim despre regulile de circulație, se definește ca fiind manevra prin care un vehicul trece prin fața altuia, ori pe lângă un obstacol ce se află pe același sens, astfel că șoferul este nevoit să iasă de pe banda de circulație, ori din șirul de vehicule în care se afla inițial. Însă, șoferii trebuie să știe că depășirile pot fi efectuate atunci când marcajele, semnalele rutiere, cât și vizibilitatea, permit acest lucru.

Astfel, șoferii care sunt nevoiți să efectueze depășiri, trebuie să știe în ce condiții sunt acestea permise de către Codul Rutier din țara noastră. Mai precis, potrivit Articolului 120, alineatul 1, litera (i) din Codul Rutier, depășirea vehiculelor este interzisă atunci când necesită încălcarea marcajului continuu, simplu ori dublu, care delimitează sensurile de mers, sau atunci când autovehiculul circulă, chiar și parțial, pe sens opus.

Când se poate depăși linia continuă

De asemenea, Codul Rutier din țara noastră mai precizează și faptul că este interzisă depășirea atunci când este încălcat marcajul ce delimitează spațiul de interzicere. Șoferii mai trebuie să știe și faptul că există semne rutiere ce interzic efectuarea depășirilor, mai ales în apropiere de intersecții, ori treceri de pietoni.

Iar încălcarea acestor reguli este sancționată sever de către autorități! Mai precis, conform legii, șoferii care sunt prinși efectuând depășiri interzise pot fi amendați cu 4 sau 5 puncte de amendă.

Acest lucru se traduce printr-o sumă de aproximativ 660, până la 825 de lei. În plus, autoritățile europene au reușit să ajungă la un acord preliminar pentru introducerea mai multor reguli și sancțiuni pentru șoferii care încalcă regulile de circulație în altă țară față de cea în care au domiciliul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net