Când se udă roșiile, dimineața sau seara? Întrebarea pe care și-o pun cei care cultivă pentru prima dată

Udatul roșiilor este o activitate importantă pentru menținerea sănătății și productivității plantelor. Însă, cultivatorii de roșii mai puțin experimentați se întreabă, cu siguranță, când se udă roșiile din grădină sau din solar, dimineața sau seara?

Când se udă roșiile, dimineața sau seara? Foto: Freepik
Când se udă roșiile, dimineața sau seara? Foto: Freepik

Cultivarea roșiilor poate fi o activitate plăcută și satisfăcătoare pentru grădinari, iar îngrijirea acestora nu este deloc grea, mai ales dacă urmezi câțiva pași simpli, printre care și modul în care acestea sunt udate.

Deoarece roșiile sunt o cultură iubitoare de căldură, ele iadoră soarele și umezeala, dar, totuși, nu sunt mari iubitoare de umiditate. Astfel, trebuie să ai grijă la secetă, cât și la udarea excesivă. De asemenea, udatul acestora depinde și de cât de uscat este solul.

Când se udă roșiile, dimineața sau seara? 

După ce le-ați plantat într-un loc permanent, cel mai bine este să nu udați roșiile timp de 5-10 zile, apoi, este indicat să le udați o dată pe săptămână, în funcție de gradul de uscare a solului. Totodată, cel mai bine este să udați aceste plante seara, înainte de apusul soarelui, mai ales în zilele călduroase. Apa se absoarbe bine pe timp de noapte și există mult mai puțină evaporare.

Așadar, udarea roșiilor se recomandă seara, după apus, sau dimineața, când temperaturile se mai domolesc, și în nici un caz ziua! Aceste plante nu se udă în timpul zilei de vară cu mult soare și temperaturi ridicate, deoarece apa rece nu le „răcorește”, ci dimpotrivă, le afectează grav!

Reține că roșiile au nevoie de aproximativ 2,5-5 cm de apă pe săptămână, dar cantitatea poate varia în funcție de condițiile locale și stadiul de dezvoltare al plantelor. Observă planta și solul pentru a determina când este momentul potrivit pentru a uda roșiile și asigură-te că aplici apa în mod corespunzător pentru o creștere sănătoasă și o recoltă bogată.

De asemenea, poți utiliza metode de irigare eficientă, cum ar fi irigarea prin picurare, pentru a economisi apă și pentru creșterea și dezvoltarea plantelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net