De ce trebuie să stropești roșiile cu lapte și iod. Secretul știut de 5 din 100 de grădinari

Una dintre cele mai mari probleme ale agricultorilor este mana roșiilor. Oamenii care au recolte bogate de tomata apelează la pesticidele de pe piață, în timp ce alții, foarte puțini de altfel, optează pentru stropirea lor cu o soluție din lapte și iod, potrivit agrointel.ro

image

Unul dintre cele mai apreciate și cunoscute tratamente bio constă în stropirea roșiilor cu lapte și iod. În rândurile de mai jos vei descoperi ce poți face pentru a preveni ca roșiile să se mănească. 

Cum preparăm soluția-minune pentru tomate

Mana este una dintre cele mai răspândite boli care afectează mai multe soiuri de plante. Mana este întâlnită cel mai des la vița de vie, mana la cartof, mana la salată, mana la ceapă, mana la varză, mana la castraveți, mana la tomate și mana la vinete. 

Pentru fiecare legumicultor în parte este importantă calitatea produselor pe care le îngrijește în propria grădină. De aceea, ori de câte ori plantele semnalează o problemă, ei apelează la soluții cât mai naturiste. 

Vali Cucu este un legumicultor din județul Neamț și a explicat cum se realizează preparatul din lapte și iod, dar și cum se aplică.

Potrivit lui Vali Cucu, ai nevoie de doar 3 ingrediente:

  • 1 litru de lapte crud
  • 9 litri apă curată
  • O lingură de iod.

Tratamentul se aplică o singură dată pe săptămână. Prima stropire se face la 5-7 zile de plantare, apoi se stropește săptămânal, până la finalul lunii iulie.

„Aceste tratamente nu pot face rău, se poate stropi cultura de roșii și în fiecare zi fără niciun fel de probleme, pentru că noi aici vorbim de ingrediente naturale”, a declarat legumicultorul.

Este important de reținut faptul că amestecul din lapte și iod se aplică doar dimineața sau seara, nu pe timpul zilei sau când plouă.

„Este indicat să se stropească roșiile dimineața, până în ora 9.00-10.00 sau după-amiaza, după ora 17.00. Acest amestec nu se aplică pe ploaie”, mai spune Vali Cucu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
shutterstock 1805379256 jpg
image png
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net