Care este orașul din România înfrățit cu Hollywood-ul. Este un important centru turistic, iar mulți români aleg să-l viziteze

Există mai multe orașe din țara noastră care au devenit înfrățite cu diverse localități din Statele Unite. Un astfel de exemplu vine dintr-o zonă a României, pe care nu destui turiști aleg să o viziteze, în ciuda faptului că este o adevărată comoară, când vine vorba despre a avea un concediu de vis.

Hanul Vulturului Negru este una dintre actracțiile principale din Baia Mare
Hanul Vulturului Negru este una dintre actracțiile principale din Baia Mare

În primul rând, dacă vă întrebați ce înseamnă, mai precis, faptul că două orașe sunt înfrățite, ei bine, acest lucru este simplu de explicat! Mai precis, este un angajament prin care cele două orașe își asumă întreținerea unei legături strânse de colaborare, atât pe plan economic, cât și cultural. Există o mulțime de astfel de „înfrățiri” de-a lungul lumii, însă, de regulă, orașele sunt din țări diferite, însă sunt situații în care cele două provin din același stat.

În țara noastră există mai multe orașe care împărtășesc o astfel de legătură cu diverse localități din Statele Unite. De exemplu, Bucureștiul este înfrățit cu orașul Atlanta, din statul Georgia. Însă, două orașe înfrățite despre care nu mulți știu sunt Baia Mare și Hollywood!

Însă, trebuie să fiți atenți la un lucru! Nu vă așteptați prea curând să îi vedeți pe actori precum Brad Pitt sau Robert De Niro la corvrigăria din colț. Hollywood nu se referă la faimoasa zonă din Los Angeles, ci la un oraș din statul Florida, cu același nume!

Baia Mare și Hollywood sunt înfrățite din anul 2000

Cele două orașe au devenit înfrățite în anul 2000, când primarul din Baia Mare, Cristian Anghel, împreună cu omologul său american, Fran Russo, au semnat actul de colaborare. Baia Mare este o adevărată „mină de aur” când vine vorba despre turism, în ciuda faptului că nu foarte mulți români aleg acest loc drept destinație de vacanță.

De exemplu, printre locurile de vis pe care le puteți vizita în Baia Mare se află Casa Lendvay Marton, Turnul Sfântul Ștefan, sau chiar hanul Vulturului Negru. Iar dacă doriți o vacanță literalmente printre stele, ei bine, primul planetariu din țara noastră a fost deschis în 1969, la Baia Mare, unde funcționează și astăzi!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net