Ce apartamente nu ar trebui să cumperi niciodată, mai ales în București. La ce trebuie să fii atent când achiziționezi o locuință
Există o mulțime de lucruri la care trebuie să fim atenți când ne cumpărăm un apartament, iar unele dintre aceste detalii nu sunt foarte cunoscute de către cei mai mulți dintre noi. Din fericire, specialistul în educație financiară Bogdan Dinu ne explică tot ce trebuie să știm înainte de a cumpăra o casă.
Dacă luăm o decizie greșită atunci când cumpărăm o casă, putem observa că am făcut o greșeală extrem de costisitoare, care va fi greu de reparat. Există unele detalii pe care trebuie să le știm înainte de a bate palma pentru un apartament, iar expertul Bogdan Dinu ne spune că primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere este anul construcției.
„Dacă mergem pe un apartament într-un bloc vechi, ar trebui să ne uităm la anul de construcție, dacă este într-o zonă seismică, cum este în București, de exemplu, unde ar trebui să fie după anul 1979, pentru că deși cutremurul a fost în 1977, normativul P100 de proiectare seismică, construcție din beton armat, a fost modificat și pus în vigoare abia în 1979, deci ne interesează foarte tare să fie după acest an.
Standardul după care s-au construit blocurile după cutremur s-a modificat în 1979, atunci a apărut standardul. Și atunci ar trebui să cumpărăm în blocuri care s-au construit după acel an”, a explicat Bogdan Dinu, potrivit Antena 3 CNN.
Ce trebuie să știm înainte de a cumpăra o casă
Un alt detaliu important pe care trebuie să îl avem în vedere devine important atunci când cumpărăm de la un dezvoltator care încă construiește. Mai precis, trebuie să știm precis dacă acesta are toate actele în regulă și dacă este solvabil.
„În cazul în care cumpărăm de la un dezvoltator care acum construiește, ne interesează ca acel dezvoltator să aibă toate actele în regulă, și să fie solvabil. Să aibă actele în regulă și pe teren, să nu ne trezim că există cerere de retrocedare, dar și autorizația de construire”, a mai explicat expertul.