Ce atracții neștiute există aproape de drumul București-Sinaia. Locurile spectaculoase unde merită să ajungi
Drumul dintre București și Sinaia poate reprezenta o călătorie plină de surprize. Cu toate că este plin de atracții turistice deja bine cunoscute și frecventate, sunt și câteva locuri mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase.
Aproape de drumul dintre București și Sinaia, pe lângă celebrele destinații turistice, există și multe zone în care merită să ajungi dacă vrei să te conectezi cu natura și să scapi de agitația din marile orașe. Ce atracții neștiute există în comunele din acea zonă.
Satul Prunilor
Situat pe o proprietate de 6 hectare la marginea pădurii, în comuna Pietroșița din județul Dâmbovița, satul Prunilor este un complex ce reunește opt vile, un glamping, un restaurant și un Parc de Aventură. La fel cum este locul perfect pentru orice vacanță sau eveniment privat, fie că este vorba de o aniversare, o nuntă, o petrecere sau o lansare de produs, este locul ideal și pentru workshop-uri și team building-uri.
Satul Prunilor este așezat pe versantul sudic al Subcarpaților, ceea ce îi oferă mult soare și o climă mai blândă, având o vedere panoramică impresionantă spre trei masive muntoase: Leaota, Bucegi și Baiului.
Comuna Pietroșița din județul Dâmbovița este un loc în care tradițiile încă se mai păstrează, iar meșterii populari se îndeletnicesc cu obiceiuri străvechi, precum portul tradiţional ţărănesc, dansurile şi jocurile munteneşti.
Vulcana Băi
Vulcana Băi este un loc cu o istorie bogată și cu peisaje impresionante, plin de izvoare cu apă iodurată și gaze de șist care erup lunar. Aceste izvoare au fost folosite în trecut pentru tratamentul reumatismului. Înainte de cel de-al Doilea Război Mondial, boierii veneau la Vulcana Băi să se trateze de reumatism.
Din păcate, însă, locul a ajuns o ruină. Izvoarele binefăcătoare nu sunt valorificate de nimeni. De asemenea, aici se se află bazine de apă iodurată care au fost utilizate în perioada 1911 – 1940 și pot fi văzute 12 puţuri, care poartă denumiri istorice: Regele Carol, Regina Maria, Sfântul Ilie şi altele.
Unul dintre aspectele remarcabile ale localității aflată la 20 de kilometri de municipiul Târgoviște, este Complexul Interreligios, care adăpostește trei locașuri de rugăciune sub același cer. La zidirea şi ctitorirea acestora s-au aflat un creştin, doi evrei şi familia unui musulman, potrivit adevărul.ro.