Cine a fost Nathalie, femeia pentru care Alain Delon a părăsit-o pe celebra actriță Romy Schneider

Ultima actualizare:

E greu de stabilit cine a fost femeia vieţii lui Alain Delon, căci a iubit mai multe. Însă, una singură a reușit să îi poarte numele, iar aceea este Nathalie, actriţa pentru care starul a părăsit-o pe celebra Romy Schneider. Și totuși, dacă despre el se știu multe detalii, cine a fost Nathalie?

Nathalie Delon, o divă a cinematografiei franceze / foto: Arhiva Click!
Nathalie Delon, o divă a cinematografiei franceze / foto: Arhiva Click!

În anii 60, era considerată dintre cele mai frumoase femei din lume. Nathalie Delon (pe numele real Francine Canova) s-a născut la 1 august 1941, în Oujda, Maroc, într-o familie de origine spaniolă. Primul ei soț a fost Guy Barthélémy, cu care a avut o fiică, Nathalie, dar au divorțat la scurt timp. L-a întâlnit pe Alain Delon după ce a lucrat o vreme ca model pentru fotografii de publicitate. Viața ei s-a schimbat radical după ce l-a întâlnit pe unul dintre dintre cei mai admiraţi actori din toate timpurile. Artistul a părăsit-o pe celebra Romy Schneider pentru ea.

S-au căsătorit la 13 august 1964, în Loir-et-Cher, prin intermediul căruia a pătruns în lumea filmului, și și-au petrecut luna de miere în Statele Unite, apoi s-au stabilit la Hollywood. În septembrie 1964, s-a născut la spitalul Cedar Sinai din Los Angeles fiul lor Anthony. Un an mai târziu, familia s-a mutat la Paris.

În 1967, la îndemnul regizorului Jean-Pierre Melville, Nathalie Delon a devenit actriță de film și a jucat alături de soțul ei în „Samuraiul”. Siguranţa în faţa obiectivului, dezinvoltura şi calităţile fotogenice de care a dat dovada în filmul de debut au fost depăşite în următoarea realizare, „La lecon particuliére” de Michel Boisrond (1968), unde a apărut alături de un alt debutant glorios, Renaud Verley.

A fost implicată în scandaloasa „afacere Markovici”

În „Le sorelle” (1969), de Roberto Malenoti, filmat în Italia, cu Susan Strasberg și Massimo Girotti în rolurile principale, „La mam”, filmul de debut al regizorului Henri Glaeser și „La peau de Torpedo” de Jean Delannoy, Nathalie a dat dovadă de surprinzătoare calităţi dramatice.

Împreună cu Alain Delon, Nathalie a fost implicată în scandaloasa „afacere Markovici” din 1968. După o pauză datorată circumstanțelor, și-a reluat activitatea și a apărut în comedia lui Jacques Deray, „Doucement, les basses”, în care a apărut din nou alături de soțul ei.

În iunie 1968, Nathalie și Alain Delon s-au despărțit, dar divorțul lor a fost pronunțat după patru ani și jumătate, pe 14 februarie 1969. Cariera ei de actriță a continuat până în anii 1980. A regizat și două filme, „They Call It an Accident” în 1982 și „Sweet Lies” în 1988. Din 1978 până în 1993, ea și producătorul muzical Chris Blackwell au locuit în Nassau, Bahamas, potrivit dosaresecrete.ro.

La 21 ianuarie 2021, la vârsta de 79 de ani, Nathalie Delon s-a stins din viață, la Paris, din cauza unui cancer pancreatic. Trupul ei a fost incinerat, iar cenușa a fost împrăștiată în Jamaica, așa cum își dorise.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
daniel pavel jador colaj instagram 2 jpg
monica gabor jpg
gabriela cristea si tavi clonda colaj facebook jpg
image png
image png
banner Lavinia Petrea png
iulia vantur si salman khan 8 webp
iulia si mihai albu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net