Singurul actor român care a avut 50 de roluri principale. A fost de două ori însurat, de trei ori arestat, iar după moarte s-a întors la marea iubire

Ultima actualizare:

Ilarion Ciobanu rămâne un nume remarcabil în istoria cinematografiei românești, fiind singurul actor din țară care a interpretat nu mai puțin de 50 de roluri principale în filme. Născut pe malul mării la Constanța, Ciobanu a avut o viață deosebit de aventuroasă înainte de a ajunge pe ecran.

Ilarion Ciobanu. Foto: arhiva.
Ilarion Ciobanu. Foto: arhiva.

De la hamal a ajuns marinar, tâmplar și pescar

Copilăria sa a fost marcată de zilele petrecute pe plaje și de experiențele diverse în lumea muncii. A crescut cu fratele său, dar și cu experiența tragică a pierderii altor frați în copilărie. În adolescență, Ilarion a fost plin de curiozitate și a avut o serie de meserii neobișnuite pentru un viitor actor: de la hamal, la marinar, tâmplar și pescar. Această diversitate de experiențe a contribuit la bogăția sa de trăiri și la simțul practic pe care l-a adus ulterior în cariera sa artistică.

Cariera sa în film a început abia la 30 de ani

Cariera sa în film a început târziu, la vârsta de 30 de ani, în filmul „Setea”, alături de alți mari actori români precum Ion Besoiu și Amza Pellea. Deși nu a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, Ilarion Ciobanu a devenit rapid o prezență remarcabilă pe ecran. A jucat în diverse genuri de filme, inclusiv westernuri și filme de acțiune, împărtășind ecranul cu alte figuri legendare ale cinematografiei românești.

Ce spunea despre meseria de actor

Un aspect notabil al personalității sale a fost sinceritatea sa brutală. Considera meseria de actor „ușoară”, susținând că este suficient să fii tu însuți și să fii natural pentru a interpreta rolurile. Pentru el, rolurile pe care le-a jucat au fost ca niște „rude moarte”, fiecare oferindu-i ceva, fie învățându-l ceva sau provocându-l.

După o viață dedicată artei și filmului, Ilarion Ciobanu a dorit ca după moarte să se întoarcă la marea pe care o iubise atât de mult în copilărie. La ceremonia sa de înmormântare, cenușa sa a fost împrăștiată în apele Mării Negre, acolo unde și-a petrecut anii de tinerețe.

Ilarion Ciobanu a fost nu doar un actor prolific și talentat, ci și un om care a trăit viața pe deplin, cu toate provocările și bucuriile sale. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Nita jpg
image
image
image
image
image
image
poza1 jfif
Banner Oana Turcu
Gica si Marilena Hagi Captura Orange Sport jpg
Banner Emily Burghelea
Banner Mihai Traistariu
1 rihanna foto bun jpg jpeg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shuttestock jpg
Banner înmormântare Ileana Stana Ionescu
image
actualitate.net
image
actualitate.net