Comorile dispărute ale României. Cum s-au pierdut fără urmă două tezaure dacice uriașe

Nu multă lume își mai amintește acest lucru în ziua de astăzi, însă există numeroase documente care sugerează faptul că, în țara noastră, au fost descoperite 2 tezaure extrem de valoroase, care au dispărut în mod misterios. Multă lume crede că ar fi vorba despre artefacte dacice găsite accidental, care au dispărut fără urmă.

Aurul dacic a fost pierdut fără urmă / foto: Facebook
Aurul dacic a fost pierdut fără urmă / foto: Facebook

Doar foarte puțini români își mai amintesc acest lucru în ziua de astăzi, însă, potrivit celor de la adevarul.ro, există numeroase documente care sugerează faptul că, în țara noastră, au fost descoperite 2 tezaure extrem de valoroase. Cu toate acestea, se pare că aceste comori ar fi dispărut în mod misterios. Multă lume crede că ar fi vorba despre artefacte dacice găsite accidental, care au dispărut fără urmă.

De-a lungul anilor, nenumărate obiecte dacice, de mare valoare, au fost descoperite întâmplător și predate autorităților. Chiar și în ziua de astăzi, aceste vestigii ale trecutului nostru îndepărtat pot fi admirate în muzee de-a lungul întregii țări. Din păcate, nu toate obietele de acest tip au avut norocul de a ajunge la specialiști, iar două tezaure uriașe care ar fi fost găsite în zona Transilvaniei rămân pierdute chiar și în ziua de astăzi.

Comorile pierdute ale României

O astfel de descoperire a fost făcută cu mai bine de 500 de ani în urmă, în zona Sebeșului (Transilvania). Gheorghe Șincai, care a trăit la mijlocul secolului XVIII, chiar scria despre aceste obiecte. Se pare că, potrivit unui document din 1491, câțiva căutători de aur din zonă au descoperit o cantitate impresionantă de monede de aur, învelite în ceară (pentru a rezista umidității). Descoperirea a fost făcută în nisipul râului Sebeș, în apropiere de o cetate ruinată.

Se pare că această comoară, mai precis 13 kg de aur, a fost luată de către comitele Ștefan Bathory, iar istoria a pierdut urma monedelor.

Comoara uriașă descoperită în Hunedoara

Nu la mult timp după acest episod, în anul 1542, o altă comoară uriașă a fost descoperită în zonă, în ce astăzi este județul Hunedoara. Descoperirea a fost făcută accidental, de către niște români care pescuiau în râul Strei.

Mai precis, aceștia ar fi găsit undeva în jur de 400.000 de monede de aur, cât și alte obiecte din același metal prețios. Pescarii au ținut secretă descoperirea și au împărțit aurul între ei, însă atunci când au mers la Alba Iulia pentru a verifica calitatea acestuia, cardinalul Martinuzzi a auzit despre descoperire, iar pescarii au fost arestați.

În mare parte, istoria a pierdut urma acestui tezaur uriaș, iar experții spun că aceste monezi ar fi fost, de fapt, faimoasa comoară a regelui Decebal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net