Cum să dezgheți un congelator în cel mai scurt timp?
Gheața din congelator poate restrânge spațiul și poate cauza un consum semnificativ de energie. Într-adevăr, stratul de gheață prezent face ca dispozitivul să funcționeze intens și îți poate crește rapid factura de energie electrică. Dacă doriți să dezghețați congelatorul, nu uitați să-l curățați bine pentru a-l menține pe termen lung. Iată cum să-ți dezgheți congelatorul în cel mai scurt timp pentru o mai bună conservare a alimentelor congelate.
De temut de mulți oameni, dezghețarea congelatorului este o corvoadă necesară în unele cazuri. Dacă întâmpinați dificultăți în închiderea ușii congelatorului din cauza stratului de îngheț care acoperă pereții, este timpul să recurgeți la dezghețare. Evident, după finalizarea acestei sarcini, curățați frigiderul și congelatorul pentru a prelungi durata de viață a aparatelor dvs. de uz casnic.
De ce este necesară dezghețarea?
Uneori este necesar să dezghețați congelatorul și frigiderul. Și din motive întemeiate, dacă formarea înghețului devine excesivă, funcționarea acestor aparate electrocasnice poate fi afectată. Înghețul capătă apoi rolul unui adevărat izolator termic, determinând o reducere a transferului de căldură între aerul din congelator și sistemul frigorific. În plus, înghețul poate forța aparatul de uz casnic să consume mai multă energie și să muncească mult mai mult pentru a atinge temperatura potrivită. Adesea, excesul de gheață cauzează deteriorarea frigiderului și îi scurtează durata de viață. În plus, un strat gros de îngheț poate fi dăunător alimentelor depozitate în aparat și reduce spațiul de depozitare. Așadar, pentru a economisi energie și pentru a vă păstra frigiderul și congelatorul intacte, trebuie să dezghețați și să curățați aparatele la fiecare trei luni.
Cum să dezgheți congelatorul?
Unele dispozitive sunt echipate cu un sistem automat de dezghetare. Dar dacă al tău nu are acest sistem, poți opta pentru dezghețarea manuală. Mai întâi trebuie să vă goliți frigiderul și congelatorul înainte de a continua cu această acțiune. Puneți alimentele congelate în pungi izolate sau într-un congelator de rezervă. Apoi, puneți niște cârpe pentru a prinde orice exces de apă care s-ar putea scurge. Deconectați aparatul înainte de a deschide ușa. Folosiți o spatulă pentru a slăbi gheața, având grijă să nu vă spargeți aparatul. Scoateți compartimentele din congelator și păstrați-le la temperatura camerei înainte de curățare. Când se topește excesul de gheață, spălați-le bine și uscați-le înainte de a le pune înapoi la congelator. Pentru a accelera dezghețarea, puteți pune o cratiță umplută cu apă clocotită în aparat. Ștergeți interiorul aparatului cu un amestec de oțet alb și bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta petele încăpățânate. Lăsați dispozitivul să se usuce, apoi conectați-l din nou pentru a-i permite să funcționeze timp de cel puțin o oră. Apoi, puneți alimentele înapoi în congelator, având grijă să nu le aglomerați pentru a permite aerului să circule ușor.
Sfaturi pentru întreținerea frigiderului și congelatorului
Deoarece frigiderul și congelatorul sunt în contact cu alimentele pe care le consumăm, este necesar să le întreținem în mod regulat. Pentru a face acest lucru, aceste dispozitive trebuie dezghețate și curățate de cel puțin două ori pe an. În plus, garnitura ușii trebuie curățată cu oțet alb și apă călduță pentru a prelungi eficacitatea acesteia. În plus, pentru a evita formarea mirosurilor neplăcute, se recomandă învelirea alimentelor și acoperirea recipientelor de depozitare. În plus, alimentele trebuie păstrate întotdeauna în compartimente adecvate pentru a asigura o conservare optimă. În cele din urmă, grilajul metalică situată în spatele frigiderului și congelatorului poate acumula uneori praf. Nu uitați să-l curățați de praf de cel puțin două ori pe an pentru a vă întreține cel mai bine dispozitivele.