Cum se obțin roșiile mari de grădină. Secretele pe care doar cei cu experiență le știu

Ultima actualizare:

Cu siguranță mulți oameni s-au întrebat cum se obțin roșiile mari de grădină. Ei bine, există câteva secrete care vă vor ajuta să obțineți o recoltă de roșii gustoase, mari și suculente.

Recoltă de roșii mari și gustoase / Sursă foto: istock
Recoltă de roșii mari și gustoase / Sursă foto: istock

Dimensiunea roșiilor și productivitatea lor nu depinde doar de soi, ci și de îngriirea optimă a acestora. Astfel, dacă doriți să aveți o recoltă de tomate mari, trebuie să respectați câteva reguli pe care le recomandă specialiștii. Cele mai importante aspecte sunt: solul, nutrienții, apa, lumina și aerul.

Solul și apa, două elemente importante pentru o recoltă de roșii mari

Locul ideal de plantare pentru tomate este cel în care există multă lumină solară. Roșiile cresc perfect și rodesc rapid într-un sol fertil și bogat în materie organică. Dacă nu ați aplicat îngrășăminte organice toamna, atunci pe timp de primăvară trebuie să puneți în găurile de plantare compost granulat de cal sau vermicompost, care ajută plantele să aibă nutrienții necesari pe o perioadă lungă de timp și care îmbunătățesc structura solului.

Apa este un element esențial în obținerea unei recolte de roșii mari. Vara, de exemplu, când solul se usucă rapid, roșiile au nevoie de umiditate în proporție de 80%. Acestea se udă la rădăcini cu apă care se încălzește înainte la 20-22 de grade Celsius.

Nutrienții 

Nutrienții sunt, de asemenea, un element extrem de important pentru recolta de roșii. Specialiștii recomandă azotul, care se administrează în prima jumătate de creștere a tomatelor. În a doua jumătate a sezonului, roșiile au nevoie de o infuzie de buruieni cu îngrășământ complex alcătuit din fosfor și microelemente. Mai mult, trebuie să aplicăm fertilizare foliară cu bor și calciu.

Copilirea are un alt rol important în recolta de tomate. Dacă îndepărtăm copilii la timp, legumele vor crește mari și se vor coace în timp record. În plus, plantele au nevoie de o cantitate suficientă de lumină pentru a crește conținutul de zahăr din legume.

Putem planta roșii în luna iulie?

Pe de altă parte, dacă vă întrebați când puteți planta roșiile, ei bine trebuie să știți că și luna iulie este o perioadă bună. Nu uitați, însă, să mutați răsadurile în maxim a 3-a săptămână din lună. Astfel, roșiile se vor fructifica în luna septembrie și veți avea parte de o recoltă bogată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
supermarket jpeg
marcaj trecere catedrala jpeg
alimente sanatoase jpg
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
crima 2004 jpg
pensionari jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
priza jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net