Cu ce trebuie să stropești roșiile la final de iunie, ca să rodească de mai multe ori. Vei avea roșii proaspete până în toamnă

Dacă ne numărăm cumva printre românii care stau la curte, atunci cu siguranță că deja știm că este nevoie de un efort constant pentru ca fructele și legumele noastre să crească frumoase și sănătoase. Iar atunci când vine vorba despre roșii, dacă ne dorim o recoltă bogată, este foarte important să știm ce trebuie să facem în luna iunie!

Cu ce trebuie stropite roșiile în iunie / foto: IStock
Cu ce trebuie stropite roșiile în iunie / foto: IStock

Nimeni nu poate nega că este nevoie de un volum mare de muncă, dacă cumva creștem în curte propriile noastre fructe și legume. Iar o capcană în care putem cădea, mai ales dacă nu aveam prea multă experiență în grădină, este cea de a avea impresia că există un punct în care fructele (ori legumele) au crescut îndeajuns de mult pentru a nu mai avea nevoie de atenția noastră!

Dacă ne dorim o recoltă bogată și roșii proaspete până în toamnă, este important să avem constant grijă de acestea, mai ales în luna iunie! Acestea pot fi semănate alături de ardei și vinete și nu trebuie uităm de palisarea acestora! În plus, în luna iunie, trebuie să fim și foarte atenți și să defoliem plantele de tomate, adică, să îndepărtăm frunzele bolnave, ce au o culoare gălbuie.

Cu ce trebuie stropite roșiile pentru o recoltă bogată

Indiferent de momentul în care am cultiva roșiile, acestea vor avea nevoie de o mulțime de substanțe nutritive, însă o particularitate a lunii iunie este faptul că lipsa acestora va fi resimțită mult mai puternic. Frunzele se pot îngălbeni mai repede, iar vârfurile lamelelor se pot încreți.

Pentru a evita aceste probleme, este indicat să utilizăm îngrășăminte minerale, cam de la 20 de zile după ce am plantat răsadurile. La fiecare 2 – 3 săptămâni, trebuie să utilizăm, din nou, aceste îngrășăminte. În plus, mai este important să folosim și fungicide și insecticide, împotriva bolilor și dăunătorilor ce ne pot afecta roșiile.

Dacă uităm de aceste produse importante, este posibil ca roșiile noastre să fie distruse de către acarieni, omizi, ori de boli precum mana tomatelor, putregai cenușiu, ori petele cafenii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net