De ce a fost furat craniul Iuliei Hașdeu din cimitirul Bellu. Cum arată interiorul mormântului
Este prima femeie din țara noastră care a fost admisă la prestigioasa Universitate Sorbona, din Franța, iar inteligența ei i-a adus faimă de-a lungul continentului. Din păcate, viața Iuliei Hașdeu s-a curmat brusc, iar tânăra a fost înmormântată la Cimitirul Bellu. Însă nu mulți români știu că craniul ei a fost furat!
Fiica faimosului filosof și scriitor Bogdan Petriceicu Hașdeu, Iulia, s-a născut pe data de 14 noiembrie 1869, iar încă de la o vârstă fragedă a dat semne că avea o inteligeță sclipitoare. Ea ar fi reușit să învețe limba franceză la vârsta fragedă de numai 2 ani, cu ajutorul tatălui ei. De asemenea, ea a învățat să scrie tot la o vârstă timpurie, iar la 5 ani deja compunea poezii! Din păcate, Iulia Hașdeu a murit la o vârstă fragedă, pe data de 29 septembrie 1888, din cauza tuberculozei.
Coplești de durere după moartea atât de subită a fiicei sale, Bogdan Hașdeu a dorit să facă tot posibilul pentru a păstra legătura cu ea, așa că a apelat la ajutorul ședințelor de spiritism. Ba chiar, din corespondența sa peronală putem afla faptul că faimosul „castel” construit după moartea fiicei sale, la Câmpina, ar fi fost coneput după indicațiile trimise chiar de către Iulia Hașdeu, în timpul unei ședințe de spiritism, potrivit celor de la shtiu.ro!
De ce a fost furat craniul Iuliei Hașdeu
Între timp, scriitorul român a început să numească mormântul fiicei sale „Micul Templu”, iar în acest loc ar fi avut loc diferite evenimente bizare, de-a lungul anilor. De exemplu, mai multe obiecte prețioase au fost scoase din mormânt, înclusiv rămășițe ale tinerei! Iar în anii 1930 a început să se zvonească faptul că un grup de studenți ar fi furat craniul Iuliei Hașdeu pentru un ritual de magie neagră.
Craniul nu a fost recuperat niciodată, iar în mormânt ar mai fi doar câteva obiecte. Pe un perete sunt scrise Legea socială și Legea filosofică, în timp ce un glob uriaș, susținut de 2 sfincși, arată locurile unde a locuit Iulia Hașdeu: București, Paris și Roma. În mormânt mai sunt și cărți, iar un ceas arată mereu ora la care a murit tânăra.
Intrarea în cavou este vegheată de către un monolit înalt de 3 metri, despre care se spune că ar fi fost construit la indicațiile Iuliei.