Prima femeie din România admisă la Sorbona. A fost un copil genial, dar a avut parte de un destin și un sfârșit tragic

Este una dintre cele mai faimoase personalități din istorica recentă a țării noastre, iar fiecare dintre noi a auzit despre controversele și poveștile bizare din jurul acestei tinere care a avut un sfârșit atât de tragic! Însă, doar foarte puțini dintre noi știu faptul că ea a fost și prima femeie din România admisă la Sorbona! Este vorba despre nimeni alta decât Iulia Hașdeu!

Iulia Hașdeu a avut un sfârșit tragic
Iulia Hașdeu a avut un sfârșit tragic

Există nenumărate controverse și povești bizare care o au în prim plan pe faimoasa Iulia Hașdeu, sau, mai precis, evenimentele paranormale care au început să aibă loc după moartea ei! Cu toate acestea, doar foarte puțini dintre români știu faptul că ea a fost și prima femeie din România admisă la prestigioasa Universitate Sorbona!

După cum poate că am mai auzit, Iulia Hașdeu era o tânără cu o inteligență uimitoare, iar încă din copilărie a început să dea semne care indicau că va fi un adevărat geniu, când va crește.

De exemplu, se pare că tânăra a reușit să învețe limba franceză la frageda vârstă de numai 2 ani, cu ajutorul tatălui ei, faimosul academician Bogdan Petriceicu Haşdeu! Născută în anul 1869, Iulia Hașdeu a învățat să scrie la o vârstă la fel de impresionantă, iar la doar 5 ani, deja începuse să compună poezii!

Iulia Hașdeu a fost admisă la Sorbona

Iulia Hașdeu a fost admisă la Sorbona / foto: IStock
Iulia Hașdeu a fost admisă la Sorbona / foto: IStock

Tânăra a absolvit Conservatorul mult mai repede decât ar fi fost normal, iar la frageda vârstă de numai 16 ani, Iulia Hașdeu a devenit prima femeie din România admisă la prestigioasa universitate Sorbona. Din păcate, acest lucru s-a dovedit a nu fi atât de bun pe cât ar fi sperat tânăra!

Mai precis, aerul umed din Paris i-a afectat și mai mult starea de sănătate, iar plămânii Iuliei Hașdeu au suferit mult datorită perioadei în care a stat la Paris. De asemenea, ea a fost nevoită să se confrunte cu un program extrem de dificil, iar în cele din urmă ajunsese să doarmă doar 4 ore pe noapte, pentru a nu rămâne în urmă cu studiile.

Din păcate, Iulia Hașdeu a murit la vârsta de numai 19 ani, însă, după cum poate că am auzit, tatăl ei a tot încercat să comunice cu ea, folosindu-se de spiritism.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net