Planta făcătoare de minuni. Tratează peste 100 de afecțiuni și e un adevărat medicament pentru sănătate

Natura ne pune la dispoziție nenumărate plante medicinale care, alături de recomandările medicului, ne pot ajuta să dobândim o sănătate de fier! Iar una dintre acestea este extrem de populară în țara noastră, deoarece poate trata peste 100 de afecțiuni! Este vorba despre coada-calului, o adevărat comoară a naturii!

Coada-calului are nenumărate beneficii pentru sănătate / foto: IStock
Coada-calului are nenumărate beneficii pentru sănătate / foto: IStock

Am auzit cu toții zicala „sănătatea este mai bună ca orice”, iar aceste vorbe sunt complet adevărate! Ei bine, un organism sănătos este dobândit cu ajutorul mai multor metode, cum ar fi sportul, dieta, mersul periodic la medic, dar și folosindu-ne de nenumăratele plante medicinale pe care natura ni le pune la dispoziție! Iar una dintre acestea este considerată a fi o adevărat comoară în țara noastră, deoarece poate trata o gamă largă de afecțiuni: coada-calului!

Mai precis, motivul pentru care această plantă este atât de apreciată pe plan medicinal este datorită compoziției ei! Coada-calului este bogată în siliciu, un mineral extrem de important pentru organism, care este foarte util pentru proprietățile sale antiartritice, cât şi de tonifiere a ţesutului conjunctiv.

Coada-calului este extrem de utilă pentru organismul nostru

Ea poate trata nenumărate afecțiuni / foto: Shutterstock
Ea poate trata nenumărate afecțiuni / foto: Shutterstock

De asemenea, pe lângă siliciu, coada-calului mai are și un conținut ridicat de zinc, calciu, magneziu, potasiu, mangan, seleniu, fosfor, niacină, vitamina E, dar și alți nutrienți importanți, precum riboflavina și tiamina. Coada-calului are proprietăți depurative, așa că ne poate ajuta să eliminăm diferite toxine și bacterii din organismul nostru.

Un alt mod în care coada-calului poate fi benefică pentru organismul nostru se datorează abilității acestei plante de a elimina retenția de apă! De asemenea, mai putem observa că ea va avea efecte antiseptice, antimicrobiene, dar și antiacide.

Iar beneficiile pe care această plantă minune le are pentru organismul nostru nu se opresc aici! Coada-calului mai este recomandată și celor care își doresc să dea jos din kilogramele în plus! Se pare că această plantă poate susține procesul de slăbire, iar, pe deasupra, mai conține și flavonoide, care sunt extrem de utile pentru sănătatea noastră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net