De ce dispare apetitul sexual?

image
De ce dispare apetitul sexual? Lipsa comunicării şi neînţelegerile în cuplu pot afecta dorinţa de a face sexFoto: Click!

Viaţa sexuală este foarte importantă în orice cuplu, însă prin scăderea libidoului aceasta poate avea de suferit. De ce dispare apetitul sexual? Apariţia unor probleme de sănătate sau cotidiene pot dezechilibra dorinţa şi deci provoca schimbări în ceea ce priveşte plăcerea în timpul relaţiilor sexuale.

Pentru a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare este nevoie de implicare şi deschidere din partea ambilor parteneri. Dorinţa de a face sex este influenţată de o gamă largă de factori psihologici şi fiziologici. Iată de ce dispare apetitul sexual şi de ce trebuie să ţineţi cont pentru a nu avea probleme sexuale!

De ce dispare apetitul sexual: 1. Stresul şi oboseala

Stresul şi oboseala acumulată influenţează negativ viaţa sexuală şi implicit dorinţa de a mai face sex. De ce dispare apetitul sexual? Problemele cu banii, de la locul de muncă, grijile cotidiene, neînţelegerile cu partenerul de viaţă sunt factori importanţi care duc la o viaţă sexuală nesatisfîcătoare.

De ce dispare apetitul sexual: 2. Comunicare proastă cu partenerul

O comunicare defectuoasă sau problemele nerezolvate dintr-o relaţie sunt factori importanţi care duc la pierderea dorinţei de a mai face sex. De ce dispare apetitul sexual? Neînţelegerile care nu-şi găsesc o rezolvare, lipsa afecţiunii pe termen lung duc către piederea libidoului.

De ce dispare apetitul sexual: 3. Consumul frecvent de alcool

Este important să ştiţi că alcoolul consumat frecvent şi în cantităţi mari duce la pierderea dorinţei sexuale. Într-adevăr un pahar te face să renunţi la inhibiţii, dar băutul fără măsură a alcoolului poate avea efect invers asupra sexualităţii. De ce dispare apetitul sexual? Alcoolul amorţeşte terminaţiile nervoase ale organelor genitale, iar partenerii nu mai simt nici o plăcere sau dorinţă.

De ce dispare apetitul sexual: 4. Depresia şi medicamentele

Trebuie să fiţi conştienţi de faptul că atât depresia, cât şi administrarea de medicamente antidepresive pot afecta libidoul. Dacă sunteţi în mod constant depresiv nu este de mirare că din punct de vedere sexual nu mai funcţionaţi aşa cum trebuie, iar relaţia de cuplu se degradează.

De ce dispare apetitul sexual: 5. Lipsa somnului

Lipsa somnului are un efect foarte neplăcut în primul rând asupra organismului şi bineînţeles asupra sexualităţii. De ce dispare apetitul sexual? Există o legătură foarte strânsă între insomnie şi dorinţa de a face sex. Atât femeile,  cât şi bărbaţii care nu dorm destul au un libidou scăzut deoarece nu au destulă energie pentru a se mai bucura de plăcerile sexuale.

FotoJet jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
flavio gasperini 1Pg LOnBk30 unsplash (1) jpg
canotaj shutterstock jpg
image
image
image
image
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg