De ce nu e bine să stai pe telefon atunci când ești pe wc. Riscurile pentru sănătate sunt uriașe!
Mulți oameni folosesc dispozitive portabile - telefoane, în principal, dar și console de jocuri mobile în timp ce se află la toaletă. Într-un studiu realizat la începutul acestui an, 65% dintre respondenți (dintre 9.800 de adulți chestionați) au recunoscut că și-au folosit mobilele în baie. Obiceiul nu este unul nou; oamenii au păstrat cărți și reviste lângă tronul de porțelan dintotdeauna. Mulți folosesc telefonul atunci când sunt la toaletă ca o oportunitate de a face mai multe sarcini - verificând și răspunzând la e-mailuri, derulând fotografiile prietenilor pe rețelele sociale și chiar răspunzând la mesaje sau vorbind la telefon. Dar, conform cercetărilor, acesta nu este doar un comportament inacceptabil, este de fapt periculos.
De ce merg oamenii cu telefonul când au nevoie la toaletă
Practic, atunci când îți duci telefonul la toaletă, petreci mai mult timp acolo și te expui la microbi. Potrivit doctorului RP Venkata Krishnan, consultant senior (medicină internă) la Paras Hospitals, Gurgaon, cei mai mulți dintre noi ne ducem telefoanele la toaletă pentru a evita să pierdem mesaje, e-mailuri sau apeluri importante. El adaugă că ziua noastră începe cu verificarea e-mailurilor, a mesajelor text și a conturilor de pe rețelele sociale și nu vrem să pierdem asta nici măcar un minut. Ei bine, făcând acest lucru ne jucăm cu sănătatea noastră. Cum? Dr. Krishnan a enumerat opt pericole cauzate de utilizarea telefonului în toaletă.
1. Diaree, boli intestinale și infecții ale tractului urinar
Dacă îți duci telefonul mobil la toaletă, există șanse ca acesta să fie acoperit de germeni. Există microbi peste tot în toaleta dvs., fie că este vorba de scaunul de toaletă, rola de hârtie sau chiar de clanța ușii. Deci, puteți să vă alegeți cu diaree, boli intestinale și infecții ale tractului urinar etc,
2. Mobilul tău poate deveni purtător de germeni
De asemenea, când ieși din toaletă, mobilul tău poartă microbii și aceștia pot fi transmiși altora, fie acasă sau la serviciu. Dacă îți pui telefonul undeva sau arăți ceva cuiva, și bum! Tu duci mai departe germenii.
3. Folosirea mobilului în toaletă vă poate afecta "scaunul"
Folosirea telefonului în toaletă poate interfera cu răspunsul corpului la "scaun". Nu trebuie să stai pe wc mai mult de 10 minute, dar cu un astfel de dispozitiv în mână, timpul se poate extinde până la 20-30 de minute, ceea ce poate crea probleme în procesul pe care îl rerulați în baie.
4. Constipația, un pericol real
Acest lucru poate provoca, de asemenea, constipație, deoarece corpul tău se obișnuiește să lucreze cu un interval de timp foarte lung și nenatural în baie.
5. Poate duce la hemoroizi
De asemenea, 30 de minute în toaletă poate duce la hemoroizi, deoarece corpul devine confuz și se obișnuiește cu ședințele lungi în baie. Hemoroizii sunt practic vene inflamate din apropierea zonei anale, care pot sângera și se pot simți super mâncărime și dureroase.
6. Te pândește stresul
Timpul petrecut la toaletă este uneori singurul moment în care iei o pauză de la muncă și de la viața ta ocupată. Când iei telefonul cu tine, îți este dor să dai o pauză creierului tău. Consumați mereu informații și asta vă poate stresa.
7. Ajungi prin a pierde mult timp
Cei mai mulți dintre noi cred că ne economisim timp ducând telefonul la toaletă, dar este de fapt o pierdere de timp. Ceea ce se poate face în cinci minute necesită mai mult timp. De asemenea, dacă îți ia cinci minute să faci pipi sau să faci caca, durează mult mai mult când ai telefonul la tine, scriu cei de la healthshots.com.