De ce nu este bine să bârfești în ziua de Revelion. Mare atenție!

Bârfa este, încă din cele mai vechi timpuri, prezentă la orice pas. Ne place să vorbim unii despre alții, deși ar trebui să fie diferit: să vorbim unii cu alții! Iată de ce nu este bine să apelăm la bârfă, în ziua de Revelion!

Bârfă / Sursă foto: Pixabay
Bârfă / Sursă foto: Pixabay

De ce să nu recunoaștem, suntem un popor căruia îi place bârfa foarte tare. Fie că este vorba de mașina cea nouă a vecinului, de verișoara care s-a căsătorit sau de promovarea colegului de la locul de muncă, tare mult ne mai vine să discutăm intens toate aceste subiecte!

Ziua de Revelion, fiind una dintre cele mai importante din an, ar trebui să ne facă să ne gândim, în ansamblu, la toate greșelile pe care le-am făcut, astfel încât noul an să nu ne mai prindă cu ele...în brațe!

De ce nu este bine să bârfim în ziua de Revelion

Bârfa, pe cât de haioasă și interesantă este, uneori, nu aduce nimic bun. Dacă ziua de Revelion este atât de importantă pentru noi, din orice punct de vedere, ar trebui să renunțăm, măcar pe 31 decembrie, la bârfă. 

Din bătrâni se spune că dacă bârfim și suntem răi în ziua de Revelion, o să ne meargă rău tot anul. În trecut, oamenii din sate care bârfeau nu se bucurau deloc de o recoltă bună, animalele slăbeau și nimic nu mai devenea productiv și bun. 

De asemenea, se spune că fetele nemăritate care bârfesc în ziua de Revelion nu își vor găsi alesul în anul ce urmează și se vor căsători, de fapt, la o vârstă înaintată. Femeile însărcinate nu trebuie să bârfească în ziua de Revelion, căci copilul se va îmbolnăvi și va avea un sistem imunitar slab. 

Bătrânii care bârfesc în ziua de Revelion vor avea, în anul ce urmează, probleme cu auzul, astfel încât nu vor mai avea capacitatea să-i înțeleagă defel pe cei din jurul lor. 

Citește și - Cât costă pachetele turistice de Revelion, la malul mării, pe litoralul românesc?

Alte superstiții legate de ziua de Revelion. Ce nu avem voie să facem, sub nicio formă

Bârfa nu este singurul lucru interzis în ziua de Revelion. Există multe alte lucruri de care trebuie să ținem cont, mai ales că aceste superstiții sunt transmise, la români, din generație în generație. 

În ziua de Revelion nu trebuie să furăm, vorba românului, nici măcar un bob de grâu. Dacă vom face asta, vom fi săraci tot anul care vine. 

În ziua de Revelion nu trebuie să râdem de cei sărmani, ci trebuie să le dăm de pomană alimente sau haine, în funcție de posibilitățile pe care le avem, pentru a avea un an îmbelșugat și prosper, din toate punctele de vedere. 

În ziua de Revelion nu avem voie să punem cheia/zăvorul la ușă. Dacă vom face acest lucru, nu ne va călca nimeni pragul anul viitor și vom fi singuri și triști. 

În ziua de Revelion nu trebuie să refuzăm colindătorii, căci asta va atrage, în viața noastră, sărăcie și neajunsuri. În funcție de posibilități, le putem oferi fie bani, fie dulciuri, fructe sau covrigi delicioși. 

În ziua de Revelion nu trebuie să facem curățenie și să băgăm la spălat, fiind sărbătoare. Dacă vom face asta, se spune că toată apa murdară care provine de la haine se va revărsa, pe Lumea Cealaltă, peste cei dragi nouă, adormiți pe veci. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net