De ce rămâne închis cel mai mare parc construit după Revoluție în București-Ilfov. Au trecut 4 ani de la startul lucrărilor

Ultima actualizare:

Cel mai mare parc construit de la zero în ultimele trei decenii în regiunea București-Ilfov zace închis la aproape patru ani de la începerea lucrărilor. Un proiect finanțat inițial din fonduri europene, care a avut ca obiectiv transformarea unui teren plin de gunoaie într-un spațiu verde generos, a fost blocat de birocrație și neglijență.

Parcarea Dumitrana.
Parcarea Dumitrana.

Cum s-a ajuns în această situație

Primăria Măgurele aruncă vina pe pandemia Covid, dar realitatea dezvăluie că lucrările au fost oprite pentru că utilitățile necesare, apa și curentul, nu au fost aduse la timp. În timp ce oficialitățile susțin că motivul principal a fost pandemia, reporterii Digi24 dezvăluie că incapacitatea de a finaliza lucrările la timpul potrivit este mai degrabă rezultatul neglijenței și lipsei de coordonare.

George Cristea, agent de pază al parcului, a oferit un tur reporterilor, evidențiind deficiențele și deteriorările care au apărut în absența îngrijirii corespunzătoare. Aleile greșit construite, crăpăturile de pe terenurile de sport și mobilierul degradat sunt doar câteva exemple ale eșecului acestei investiții.

Ion Mitran, angajat al Primăriei Măgurele, responsabil cu achizițiile, explică că lucrările au fost întârziate inițial din cauza pandemiei, iar apoi au fost blocate pentru că primăria nu a reușit să aducă la timp utilitățile necesare: apă și curent electric.

Reporterii subliniază că, în ciuda dificultăților, lucrările au fost finalizate în martie 2023, cu un an și trei luni mai târziu decât prevedea contractul. Cu toate acestea, parcul nu a fost încă receptat de autorități. Problema se agravează, deoarece mobilierul și terenurile de sport, oficial noi, necesită reparații majore.

Concluzie amară

În încercarea de a găsi răspunsuri, reporterii încearcă să discute cu primarul sau viceprimarul, dar sunt întâmpinați cu refuz. Ion Mitran explică că întârzierea în receptarea lucrării se datorează faptului că Ministerul Mediului nu a făcut plățile aferente. Această afirmație este contrazisă de Ministerul Mediului, care respinge orice legătură cu finanțarea proiectului.

Pot să vă spun că această lucrare nu este finanțată de Ministerul Mediului sau de vreo Autoritate în coordonarea sau subordinea Ministerului Mediului”, Mihai Drăgan, purtător de cuvânt la Ministerul Mediului.

O concluzie amară se desprinde din această situație: un proiect care ar fi trebuit să îmbogățească calitatea vieții locuitorilor se transformă într-un exemplu de bani aruncați pe fereastră. Neputința autorităților locale de a gestiona eficient și coordonat proiectul, împreună cu birocrația și lipsa de responsabilitate, transformă parcarea Dumitrana într-o zonă abandonată, cu terenuri de sport impracticabile și alei care duc într-o direcție fără ieșire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
William în Africa, 2024, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
tronson5a jpeg
ludovic orban in cap  jpg
calugar ucis spania jpg
vlad tepes krmz jpg
semanatoarea1 jpeg
cati bani trebuie sa scoti pentru un sejur in bucovina (1) jpg
folie de aluminiu pe geamuri jpg
lacul colibita png
image
actualitate.net
image
actualitate.net