Când va începe programul „Rabla pentru sobe”. Românii vor putea primi bani pentru înlocuirea sobelor vechi!

Ultima actualizare:

Vești bune pentru nenumărați români! Autoritățile speră să poată începe Programul „Rabla pentru sobe” chiar din această primăvară! Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a vorbit pe larg despre acest subiect.

Autoritățile doresc să înceapă programul cât mai repede / foto: Shutterstock
Autoritățile doresc să înceapă programul cât mai repede / foto: Shutterstock

Programul „Rabla pentru sobe” este din ce în ce mai aproape de a deveni realitate, potrivit informațiilor de la Digi 24. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a vorbit despre acest subiect.

Mai precis, el a vorbit despre întâlnirea pe care a avut-o ieri (27 februarie) cu cei de la Administraţia Fondului pentru Mediu. În cadrul acestei întâlniri au fost validate observațiile dezbaterii publice a acestui proiect.

„Acele observaţii s-au referit cu precădere la normele de siguranţă la incendiu, mai ales în legătură cu aceste echipamente. Noi am decis să extindem lista echipamentelor considerate eligibile, lista cheltuielilor considerate eligibile şi cu acele costuri legate de instalarea unui coş de fum care să pună în siguranţă soba respectivă”, a spus ministru, conform sursei citite.

Programul „Rabla pentru sobe” poate începe din primăvară

„Programul este în linie dreaptă. Probabil că în decurs de câteva zile se va reuşi centralizarea tuturor celor discutate deja, urmând ca tot în această primăvară să putem să demarăm acest program. Aş reaminti doar faptul că vom dezvolta şi aplicaţia informatică pe care AFM-ul o are deja ca urmare a acestui nou program pe care nu l-am finanţat până acum, dar în orice caz, nu pierdem timpul”, a mai spus Mirchea Fechet. Acesta dorește ca românii să poată beneficia de avantajele acestui program în această iarnă.

Bugetul Programului „Rabla pentru sobe” va fi de 500 de milioane de lei, iar fiecare solicitant poate beneficia de o finanțare de 70% din valoarea cheltuielilor eligible, dar nu peste suma de 10.000 de lei.

Aparatele pentru încălzire vor putea folosi drept combustibil lemne de foc, peleți, bricheți, iar termosobele, șemineele și termoșemineele sunt, de asemenea, acceptate, dacă respectă cerințele din directiva Directiva EcoDesign. Cei care doresc să profite de acest program pot trimite doar o singură cerere de înscriere în cadrul unei sesiuni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net