De ce vocea noastră sună altfel în înregistrări? Răspunsul a uimit pe toată lumea

Cu siguranță fiecare dintre noi am constatat la un moment dat faptul că vocea noastră din înregistrări sună ciudat față de vocea gândită. Ei bine, pentru această constatare există o explicație venită din partea specialiștilor. Care este, de fapt, adevăratul motiv pentru care majoritatea oamenilor ajung să nu-și mai agreeze timbrul vocal.

Motivul pentru care vocea noastră sună diferit. Sursă foto: Pixabay
Motivul pentru care vocea noastră sună diferit. Sursă foto: Pixabay

Neel K Bhatt este un chirurg specializat în probleme de vorbire, de la Universitatea din Washington. Medicul a înregistrat mai mulți pacienți, pentru a observa schimbările care urmau să apară pe parcurs. Iată de ce vocea noastră sună altfel în înregistrări.

De ce vocea înregistrată sună altfel decât cea gândită de noi

Potrivit informațiilor oferite de specialist, explicația constă în faptul că al nostru creier primește sunetul dintr-o înregistrare diferit față de sunetul generat în urma vorbirii. Astfel, acest procedeu se datorează ,,conducției aerului”, mai concret, este rezultatul observat în urma sunetului care călătorește prin aer și urechi.

,,În primul rând, sunetul dintr-o înregistrare audio este transmis diferit la creier față de sunetul generat atunci când vorbești. Atunci când asculți o înregistrare a vocii tale, sunetul călătorește prin aer și în urechi, ceea ce se numește „conducție a aerului”. Energia sonoră vibrează timpanul și oasele mici ale urechii. Aceste oase transmit apoi vibrațiile sonore către cohlee, care stimulează axonii nervoși care trimit semnalul auditiv către creier.

Pe de altă parte, atunci când vorbești, sunetul vocii tale ajunge în urechea internă într-un mod cu totul diferit. În timp ce o parte din sunet este transmisă prin conducerea aerului, cea mai mare bucată de sunet ajunge intern direct prin oasele craniului”, a mărturisit Neel K Bhatt, potrivit The Conversation.

Care este explicația specialiștilor. Sursă foto: Pixabay
Care este explicația specialiștilor. Sursă foto: Pixabay

Vocea, un element de bază al propriei identități

Specialistul în probleme de vorbire a explicat că vocea exprimată liber este o componentă autentică a personalității noastre. În momentul în care creierul percepe diferit vocea dintr-o înregistrare, oamenii ajung să fie de-a dreptul șocați atunci când constată că vocea lor nu este atât de reală precum și-o imaginau.

,,Cum vocea ta este unică și o componentă importantă a identității de sine, această nepotrivire poate fi tulburătoare. Dintr-o dată realizezi că alți oameni au auzit altceva tot timpul”, a mai spus specialistul, conform sursei anterioare.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net