Ce s-a găsit în buzunarul hainei pe care Eminescu o purta când a murit. Nu te așteptai la așa ceva

Ultima actualizare:

Misterul din spatele vieții și al operei lui Mihai Eminescu continuă să fascineze și să inspire pe mulți, iar descoperirile uluitoare din ultimele sale momente de viață adaugă o nouă dimensiune acestei povești literare.

Eminescu. Foto: arhiva.
Eminescu. Foto: arhiva.

Mihai Eminescu, poetul național al României, a fost o figură emblematică în literatura mondială, recunoscut pentru versurile sale pline de profunzime și frumusețe. Însă, pe lângă moștenirea sa literară, viața sa personală și ultimele momente de viață au fost învăluite mereu în mister și speculații.

În dimineața zilei de 15 iunie 1889, Eminescu și-a luat rămas bun de la această lume, la vârsta de doar 39 de ani, lăsând în urmă un mozaic de întrebări și curiozități. În timpul autopsiei sale, în buzunarul hainei pe care o purta în momentul morții, medicii au făcut o descoperire uluitoare - un carnețel ce conținea ultimele sale poezii. Aceste creații necunoscute și nepublicate timp de mulți ani au adăugat o notă de mister și fascinație în jurul vieții și operei sale.

Eminescu a continuat să scrie poezii până în ultima clipă a vieții sale

Dincolo de tulburările mentale cu care se confrunta, Eminescu a continuat să scrie poezii până în ultima clipă a vieții sale. Este un indiciu al pasiunii și devotamentului său față de artă, care a fost o constantă chiar și în cele mai întunecate momente ale existenței sale.

Printre aceste poezii, una dintre cele mai notabile este "Stelele-n cer", publicată ulterior de Ilie Ighel Deleanu în revista "Fântâna Blanduziei". Această creație literară, despre care se spune că a fost scrisă cu o oră înaintea morții sale, reflectă un sentiment profund al clipei finale și ilustrează geniul său poetic ce nu a cunoscut margini.

Descoperirea acestui carnețel cu ultimele sale poezii subliniază nu doar importanța artei pentru Eminescu, ci și complexitatea și profunzimea sufletului său. Astfel, misterul din buzunarul hainei sale rămâne o parte esențială a moștenirii sale literare și continue să captiveze imaginația și inimile celor care îl citesc și îl admiră.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net