Îți dorești o recoltă bogată de castraveți? Două ingrediente banale din bucătăria oricărui român vor crește considerabil producția

Oțetul și bicarbonatul de sodiu, dar și mierea pot fi aliații tăi, în acest început de toamnă, pentru o recoltă bogată de castraveți. Unde mai pui că aceste legume vor fi și sănătoase.

Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook

Iată ce fac grădinarii cu experiență. La sfârșitul verii, fructificarea castraveților scade, iar acest lucru este normal. Însă, specialiștii se bazeză pe fertilizarea cu oțet, bicarbonat de sodiu sau miere. 

Cum se utilizează în acest scop bicarbonatul de sodiu

O soluție cu bicarbonat de sodiu este organică și ecologică, iar ea te poate ajuta să crești legume cât mai sănătose. Așadar, este varianta perfectă pentru cei care cultivă legume și nu vor să apeleze la tratamente folosind substanțe periculoase. Bicarbonatul de sodiu este foarte util și pentru cultura de castraveți. Acesta nu este tolerat de afide, acarieni și alți dăunători. În schimb, dacă este folosit așa cum trebuie, el nu numai că nu va provoca niciun rău plantelor dar nici insectelor benefice, precum albinele. Pentru a obține o soluție hrănitoare, adăugați o lingură de pulbere la 5 l de apă. Turnați amestecul la rădăcinile culturii. Acest îngrășământ va împiedica apariția florilor sterile, ceea ce la rândul său va crește randamentul acestora. 

Bicarbonatul de sodiu ajută și la tratarea bolilor precum făinarea ce apare la roșii, vinete, castraveți sau dovlecei.

Mierea, folosită ca agent nutritiv

Mierea poate fi folosită și ca agent nutritiv pentru a obține mai multe fructe. Pentru a pregăti amestecul este necesar să diluați 3 linguri de produs în 5 l de apă caldă. Soluția rezultată se toarnă sub rădăcina plantei. 

Oțetul, ideal în combaterea dăunătorilor

Oțetul vă va ajuta la combaterea dăunătorilor și la creșterea randamentului. Pentru a hrăni cultura, trebuie să diluați o cană de oțet obișnuit de 9% în 10 l de apă. 

Cum să hrăniți castraveții cu infuzii

infuziile și decocturile sunt cel mai adesea concentrate. De aceea, la udarea sau pulverizarea castraveților, îngrășământul trebuie diluat cu apă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
alegerile europarlamentare jpg
tractor fermier pesticide tratament shutterstock 2243080773 jpg
canicula caldura furtuna vertizare foto shutterstock
Thailanda pixabay jpg
otet de mere jpg
dali
copil bolnav de rujeola pojar foto shutterstock jpg
concert pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net