7 beneficii pentru sănătate ale consumului de castraveți

Castravetele este un fruct hrănitor, cu un conținut ridicat de apă. Consumul de castraveți poate ajuta la scăderea zahărului din sânge, la prevenirea constipației și la scăderea în greutate. Pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate ale castraveților, mâncați și coaja.

Consumul de castraveți poate ajuta la scăderea zahărului din sânge. Foto: Click.
Consumul de castraveți poate ajuta la scăderea zahărului din sânge. Foto: Click.

Beneficiile de top pentru sănătate ale consumului de castraveți

Deși se crede că este o legumă, castravetele este de fapt un fruct. Este bogat în nutrienți benefici, precum și în anumiți compuși vegetali și antioxidanți care pot ajuta la tratarea și chiar prevenirea unor afecțiuni. De asemenea, castraveții au un conținut scăzut de calorii și conțin o cantitate bună de apă și fibre solubile, făcându-i ideali pentru promovarea hidratării și pentru a ajuta la pierderea în greutate.

Acest articol aruncă o privire mai atentă asupra unora dintre beneficiile de top pentru sănătate ale consumului de castraveți.

1. Este bogat în nutrienți

Castraveții au un conținut scăzut de calorii, dar bogat în multe vitamine și minerale importante. Un castravete crud de 11 uncii (300 de grame) nedecojit conține următoarele:

Calorii: 45
Grăsime totală: 0 grame
Carbohidrați: 11 grame
Proteine: 2 grame
Fibre: 2 grame
Vitamina C: 14% din RDI
Vitamina K: 62% din RDI
Magneziu: 10% din RDI
Potasiu: 13% din RDI
Mangan: 12% din RDI

În plus, castraveții au un conținut ridicat de apă. De fapt, castraveții sunt alcătuiți din aproximativ 96% apă. Pentru a maximiza conținutul lor de nutrienți, castraveții trebuie consumați cu coajă. Peelingul reduce cantitatea de fibre, precum și anumite vitamine și minerale.

2. Conține antioxidanți

Antioxidanții sunt molecule care blochează oxidarea, o reacție chimică care formează atomi foarte reactivi cu electroni nepereche cunoscuți sub numele de radicali liberi. Acumularea acestor radicali liberi nocivi poate duce la mai multe tipuri de boli cronice.

De fapt, stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi a fost asociat cu cancerul și bolile cardiace, pulmonare și autoimune. Fructele și legumele, inclusiv castraveții, sunt deosebit de bogate în antioxidanți benefici care pot reduce riscul acestor afecțiuni.

3. Promovează hidratarea

Apa este esențială pentru funcționarea corpului tău, jucând numeroase roluri importante. Este implicat în procese precum reglarea temperaturii și transportul deșeurilor și al nutrienților. De fapt, hidratarea adecvată poate afecta totul, de la performanța fizică la metabolism.

În timp ce vă satisfaceți majoritatea nevoilor de lichide bând apă sau alte lichide, unii oameni pot obține până la 40% din consumul total de apă din alimente. Fructele și legumele, în special, pot fi o sursă bună de apă în dieta ta.

4. Poate ajuta la pierderea în greutate

Castraveții ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate în câteva moduri diferite. În primul rând, au un conținut scăzut de calorii. Fiecare porție de o cană (104 grame) conține doar 16 calorii, în timp ce un întreg castravete de 11 uncii (300 de grame) conține doar 45 de calorii.

Acest lucru înseamnă că puteți mânca o mulțime de castraveți fără a vă împacheta cu caloriile suplimentare care duc la creșterea în greutate.

Castraveții pot adăuga prospețime și aromă la salate, sandvișuri și garnituri și pot fi, de asemenea, folosiți ca înlocuitor pentru alternative mai bogate în calorii.

În plus, conținutul ridicat de apă al castraveților ar putea ajuta și la pierderea în greutate. S-a făcut o analiză pe 13 studii care au inclus 3.628 de persoane și s-a constatat că consumul de alimente cu conținut ridicat de apă și conținut scăzut de calorii a fost asociat cu o scădere semnificativă a greutății corporale.

5. Poate scădea zahărul din sânge

Mai multe studii pe animale și pe eprubete au descoperit că, castraveții pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la prevenirea unor complicații ale diabetului.

Un studiu pe animale a examinat efectele diferitelor plante asupra zahărului din sânge. S-a demonstrat că, castraveții reduc și controlează eficient nivelul zahărului din sânge. Un alt studiu pe animale a indus diabet la șoareci și apoi i-a suplimentat cu extract de coajă de castravete. Coaja de castravete a inversat majoritatea modificărilor asociate diabetului și a provocat o scădere a zahărului din sânge. În plus, un studiu pe eprubetă a constatat că castraveții pot fi eficienți în reducerea stresului oxidativ și prevenirea complicațiilor legate de diabet.

Cu toate acestea, dovezile actuale se limitează la studii pe eprubetă și pe animale. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina modul în care castraveții pot afecta glicemia la oameni.

6. Previne constipația

Consumul de castraveți poate ajuta la susținerea mișcărilor intestinale regulate. Deshidratarea este un factor de risc major pentru constipație, deoarece vă poate modifica echilibrul de apă și poate îngreuna trecerea scaunului.

Castraveții sunt bogati în apă și favorizează hidratarea. Menținerea hidratată poate îmbunătăți consistența scaunului, poate preveni constipația. În plus, castraveții conțin fibre, care ajută la reglarea mișcărilor intestinale. În special, pectina, tipul de fibre solubile găsite în castraveți, poate ajuta la creșterea frecvenței mișcărilor intestinale.

7. Ușor de adăugat la dieta ta

Ușori, cu o aromă deosebit de crocantă și răcoritoare, castraveții sunt de obicei savurați proaspeți sau murați în orice, de la salate la sandvișuri.

Castraveții sunt adesea consumați cruzi ca o gustare cu conținut scăzut de calorii sau pot fi combinați cu hummus, ulei de măsline, sare sau sos de salată pentru a adăuga puțin mai multă aromă.

Castraveții sunt un adaos răcoritor, hrănitor și incredibil de versatil pentru orice dietă. Au un conținut scăzut de calorii, dar conțin multe vitamine și minerale importante, precum și un conținut ridicat de apă.

Consumul de castraveți poate duce la multe beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv scăderea în greutate, hidratare echilibrată, regularitate digestivă și niveluri scăzute de zahăr din sânge.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sosoaca gif
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
bancnota cu Elipsa totala de Soare din 1999 FOTO casacumonede ro jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
bani jpg
Banner George Simion
Marele Bazar din Istanbul, un rai colorat al negoțului jpeg
1 mamaliga jpg jpeg
Drumul Taberei dupa ploaie FOTO Adevărul / Mihai Epure
image
actualitate.net
image
actualitate.net