Mamaia, Vadu și Sulina, înghițite de ape! Dezastrele încălzirii globale

Ultima actualizare:

Încălzirea globală are efecte catastrofale pentru majoritatea țărilor lumii. Foarte multe orașe vor dispărea de pe fața pământului, iar România nu e scutită de un astfel de eveniment. MamaiaVadu și Sulina vor fi înghițite de ape, potrivit euronews.com.

Mamaia, Vadu și Sulina, înghițite de ape, în 80 de ani 

Orașele de la malul mării sunt vizate în ceea ce privește dispariția lor. Marea Neagră se va extinde, astfel că mai multe zone vor fi înghițite, la propriu, de ape. Nu știm dacă se va întâmpla treptat sau dintr-oi dată, probabil asta în funcție de încălzirea globală.

Mamaia, Vadu și Sulina sunt doar trei dintre orașele care vor dispărea de pe harta României. Însă România nu este singura țară afectată de creșterea temperaturilor, topirea ghețarilor și extinderea mărilor și oceanelor.

De exemplu, în Marea Britanie, Londra și Cambridgeshire se numără pe lista orașelor pe cale de dispariție până în 2100.

Olanda rămâne fără Amsterdam, Haga, Rotterdam și Groningen, iar Germania, Belgia și nordul Franței vor fi șterse de pe suprafața pământului.

Avertisment pentru omenire: încălzirea globală se întâmplă din cauza noastră

Climate Central transmite de mai mulți ani mesaje de îngrijorare cu privire la încălzirea globală și dezastrele care se produc în lanț, în urma creșterii temperaturii la nivel planetar. Potrivit cercetărilor, în zonele care vor dispărea de pe planeta noastră trăiesc 275 de milioane de oameni.

Una dintre cauzele încălzirii globale sunt emisiile de gaze cu efect de seră, din cauza cărora se produc inundații în lanț, incendii de vegetație tot mai dese în Europa, dar și în restul lumii.

Spre exemplu, în 2019, când a avut loc unul dintre cele mai mari incendii din Pădurea Amazon, cauzat de oameni, dar și de natură, suprafața incendiată a fost de ...

Reamintim că 20% din oxigenul Planetei este dat de către Pădurea Amazon, numită și ”plămânul Lumii”. 

Numai în ianuarie 2019, Pădurea Amazoniană înregistra pierderea a 3500 de kilometri pătrați, cu 40 de procente mai mult decât în 2018, în aceeași perioadă.

Incendii se întâmplă anual în Pădurea Amazoniană, unele produse chiar de om. În 2020, incendiile în Brazilia au crescut cu 19,5% în iunie, comparativ cu iunie 2019, fiind recenzate 2.248 de focare, cel mai grav bilanț din ultimii 13 ani.

„Casa noastră a luat foc. La propriu. Pădurea Amazoniană, plămânii care produc 20% din oxigenul planetei noastre, ard", a scris Emmanuel Macron pe Twitter.

Agenţia Spaţială Braziliană a identificat peste 72 de mii de focare de incendiu în perioada ianuarie – august 2019. 

Pădurea amazoniană a avut de suferit și din cauza defrișărilor. Astfel că, potrivit unor rapoarte date de specialiști, între 1991 și 2000, Pădurea Amazoniană a pierdut între 415.000 și 587.000 de kilometri pătrați, iar între 2000 și 2005 s-au defrișat în jur de 22.400 de kilometri pătrați pe an, scrie Wikipedia.

Incendii devastatoare au fost și în Grecia

image

În Europa, 12 țări au avut de suferit din cauza incendiilor de pădure: Italia, Spania și Franța au fost grav afectate de dezastrele naturale, astfel că incendiile au distrus, în 2022, 6.007.310 de metri pătrați în țările UE. 

Cauzele încălzirii globale sunt emisiile cu efect de seră în atmosferă, fenomen apărut din 1800, la scurt timp după Revoluția Industrială.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton și Prințul William la Premiile BAFTA 2023, Profimedia (6) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image png
Regina Elisabeta   GettyImages 106056536 jpg
georgescu jpg
pod china jpg
banner burger urs png
image
actualitate.net
image
actualitate.net