Motivele pentru care e bine să vă lăsaţi cât mai des răsfăţaţi în dormitor
A fost dovedit ştinţific şi medical că sexul are beneficii în ceea ce priveşte sănătatea fizică, emoţională şi psihică a individului, în afara plăcerii propriu-zise. Din perspectiva emoţională, o frecvenţă sexuală ridicată contribuie la un sentiment de tinereţe, vigoare în cuplu, partenerii se simt mai dinamici, mai plini de viaţă, mai calmi şi mai puţin irascibili. Persoanele cu o viaţă sexuală activă manifestă un nivel scăzut de insecuritate şi un nivel crescut al angajamentului faţă de partener. Astfel, se poate spune că sexul este un adevărat tonic în ceea ce priveşte stresul.
Din punct de vedere medical, sexul regulat reduce crampele menstruale, îmbunătăţeşte digestia şi memoria, contribuie la un somn liniştit, reduce stresul şi nivelul de oboseală din organism, având un efect terapeutic pentru sistemul imunitar. Activitatea sexuală stimulează totodată şi activitatea cerebrală.
În contextul unei vieţi sexuale împlinite longevitatea partenerilor creşte, psihologii explicând acest lucru şi prin ajutorul şi sprijinul reciproc acordat în viaţă. Luând în considerare aceste efecte benefice ale activităţii sexuale, cuplurile trebuie să-şi menţină o atitudine pozitivă şi sănătoasă faţă de sex, experimentând noi activităţi sexuale, plăcute pentru ambii parteneri. Spre deosebire de problemele financiare care pot afecta o relaţie, pasiunea şi sexul sunt două lucruri pe care le putem controla noi înşine, stâpâni fiind pe mintea şi trupul nostru.