Un urangutan a fost văzut folosind plante medicinale pe o rană deschisă! Experții au rămas uimiți

Ultima actualizare:

Oamenii de știință au știut de mult timp că urangutanii dispun de un nivel ridicat de inteligență. Aceste animale fascinante au abilități practice, cum ar fi utilizarea instrumentelor pentru a sparge nuci și pentru a căuta insecte. Însă, se pare că urangutanii ar putea chiar să aplice ierburi medicinale!

Urangutanii au un nivel de inteligență foarte ridicat / foto: Pixabay
Urangutanii au un nivel de inteligență foarte ridicat / foto: Pixabay

Cu toții știm deja că există unele animale extrem de inteligente, cum ar fi corbii, delfinii, caracatițele și, evident, primatele. Iar unele dintre acestea dau dovadă de abilități incredibile, pe care oamenii de știință încă încearcă să le înțeleagă mai bine. Dintre aceste animale fascinante, urangutanii sunt unele dintre cele mai inteligente, iar specialiștii spun că aceste primate ar ști cum să folosească ierburi medicinale!

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, un urangutan din Sumatra a fost observat în timp ce își trata o rană deschisă cu sevă și frunze mestecate. Planta folosită de acesta este una recunoscută pentru proprietățile antiinflamatorii, cât și de calmare a durerii, conform the guardian

Urangutanii pot folosi ierburi medicinale

Nu ar fi prima dată când oamenii de știință au observat animale sălbatice ce se tratau medical. Tot urangutanii, de această dată din Borneo, au fost văzuți în timp ce își frecau brațele și picioarele cu frunzele mestecate ale unei plante cunoscute pentru abilitatea de a trata durerile musculare.

De asemenea, experții au observat și cimpanzei ce au dat dovadă de astfel de cunoștiințe. Unii au mestecat plante cunoscute pentru tratarea infestărilor cu viermi, în timp ce alții au încercat să curețe răni cu insecte. Acum, experții au observat în premieră cum un animal a folosit o plantă cu proprietăți medicinale cunoscute pentru a trata o rană deschisă.

„În cazul cimpanzeilor au folosit insecte și, din păcate, nu s-a aflat niciodată dacă aceste insecte favorizează cu adevărat vindecarea rănilor. În timp ce în cazul nostru, urangutanul a folosit planta, iar această plantă are proprietăți medicale cunoscute”, a explicat autorul principal al studiului, dr. Caroline Schuppli, de la Institutul Max Planck de Comportament Animal, din Germania.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net