Reacția Ungariei după declarațiile lui Macron despre Ucraina! „Asta înseamnă un Al Treilea Război Mondial”

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În timp ce se afla în Franța în cursul zilei de joi, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, s-a arătat îngrijorat de declarațiile recente ale președintelui francez Emmanuel Macron. Acesta a declarat, în cadrul unui interviu, că nu trebuie exclusă trimiterea de trupe occidentale în Ucraina.

Reacția Ungariei față de declarațiile președintelui francez / foto: EPA EFE
Reacția Ungariei față de declarațiile președintelui francez / foto: EPA EFE

Peter Szijjarto a declarat că o potențială trimitere a soldaților occidentali în Ucraina ar reprezenta depășirea unei linii roșii în cadrul NATO. Acest lucru, spune premierul ungar de Externe, ar însemna o confruntare directă între Rusia și NATO, lucru ce înseamnă un nou Război Mondial.

„Dacă soldaţi europeni sau americani vor pune piciorul pe teritoriul ucrainean, va însemna că am depăşit o linie roşie în cadrul NATO. Dacă un stat membru NATO trimite soldaţi în Ucraina, înseamnă că va exista o confruntare directă între NATO şi Rusia. Asta înseamnă un Al Treilea Război Mondial”, a declarat Peter Szijjarto, conform Digi 24. În plus, acesta este îngrijorat și de posibilitatea utilizării armelor nucleare în războiul din Ucraina.

Reacția Ungariei după declarațiile președintelui francez

Peter Szijjarto a declarat că dacă se va decide să fie utilizate arme nucleare, acest lucru ar însemna sfârșitul lumii. De asemenea, acesta a mai vorbit și despre cât de important este ca războiul să se încheie.

„Preşedintele vostru a vorbit despre instalarea de capacităţi nucleare. Unii dintre vecinii noştri au cerut americanilor să instaleze arme nucleare pe teritoriul lor (n.r. - Polonia). Ştim foarte bine că, dacă o parte sau alta decide să folosească o armă nucleară, va fi sfârşitul lumii”, a mai declarat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto. Fiind vecină Ucrainei, Ungaria este îngrijorată de posibilitatea extinderii războiului din această țară.

Mai mult decât atât, Peter Szijjarto a mai spus că este nevoie cât mai rapidă de o încetare a focului și de negocieri de pace între părțile implicate. „Trebuie declarată o încetare a focului, iar negocierile de pace trebuie să înceapă. Aceasta este singura modalitate de a evita o nouă catastrofă”, a mai spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
image png
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net