Noaptea marilor dorințe. Când va avea loc ploaia de stele căzătoare vizibile cu ochiul liber

Ultima actualizare:

Privește cerul, este noaptea marilor dorințe! Începând din această noapte, 12 spre 13 august, dar mai ales în cea care va urma 13 spre 14 august vom fi martorii fenomenului așteptat de milioane de oameni. Cerul se va umple de stele căzătoare. În multe zone ale lumii există tradiția ca atunci când vezi o stea căzătore orice dorință pe care o gândești se îndeplinește. Pentru a putea urmări fenomenul în adevărata lui splendoare trebuie să cauți un loc anume.

image

Cel mai bun loc pentru a urmări perseidele

Celebra ploaie de meteori „Perseide” atinge vârful de activitate în nopțile de 12 spre 13 august și 13 spre 14 august. Cel mai bun loc pentru a admira ''ploaia de stele'' este locul cel mai întunecat, departe de lumina artificială a oraşelor.

Aşa că din oraşele mari nu se pot observa mulţi meteori. Cel mai bun este un loc la ţară sau la munte. Cei ce vor observa fenomenul din zonele cu cer curat vor putea vedea maxim 100 de meteori pe oră. Cei ce observa din oraşe vor vedea 10-20 de meteori pe oră.

Pentru a vedea meteori nu aveţi nevoie de un instrument astronomic. Vă trebuie ceva pe care să staţi întins, un sac de dormit sau un şezlong. Vă mai trebuie îmbrăcăminte groasă, deoarece nopţile de august sunt destul de răcoroase.

Cea mai bună perioadă de observare este după miezul nopţii, până dimineaţa. Anul acesta, Luna nu va deranja observaţiile.

În timpul maximului perseidelor se poate vedea cam un meteor pe minut.

Ce sunt de fapt stelele căzătoare

Fenomenul de stea căzătoare este acea dâra luminoasă lăsată pe cer de o particulă care aprinde aerul, când intră în atmosfera Pământului.

Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteoroid, iar piatra, uneori de dimensiuni foarte mari, care se întâmplă să cadă pe Pământ se numeşte meteorit.

Toate aceste particule de praf vin de la o cometă, care, când trece pe lângă Soare, sublimează şi praful cosmic prins în nucleul îngheţat este eliberat în spaţiu.

Curentul de meteori al Perseidelor este observat de cel puţin 2000 de ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net