Relația de cuplu are urcușuri și coborâșuri și, uneori, ne face să ne îndoim. Iată care ar putea fi sursa

Ultima actualizare:

    Îndoielile pot avea numeroase surse, inclusiv teama, o stimă de sine scăzută și lipsa de încrederefoto: shutterstock
Îndoielile pot avea numeroase surse, inclusiv teama, o stimă de sine scăzută și lipsa de încrederefoto: shutterstock

Relația de cuplu este dinamică și în schimbare, are urcușuri și coborâșuri și, uneori, ne face să ne îndoim. Iubirea nu constă în a nu avea îndoieli, ci în a ști că împreună putem depăși orice dificultate.

Când pui mereu relația cu partenerul tău de viață sub semnul întrebării, transmiți semnalul că nu ești convins de faptul că aceasta funcționează. Mai mult, partenerul tău poate avea impresia că nu reușiți să mergeți înainte deloc. Îndoielile pot avea numeroase surse, inclusiv teama, o stimă de sine scăzută și lipsa de încredere. Pentru a remedia aceste probleme, trebuie să stabilești din ce cauză ai început să pui sub semnul întrebării relația.

Menținerea unei relații necesită foarte multă atenţie și răbdare, așa că nu este neobișnuit ca uneori să ne întrebăm dacă merită să continuăm cu partenerul nostru actual, mai ales dacă am fost împreună o lungă perioadă de timp și lucrurile nu mai stau ca la început.

Îndoielile legate de relații pot uneori să indice o problemă mai profundă care trebuie abordată, altfel relația nu va prospera. Cu toate acestea, în multe alte ocazii, îndoielile în dragoste apar deoarece așteptările noastre cu privire la modul în care un cuplu ar trebui să fie nu sunt realiste. Cu toții avem momente de îndoială într-un cuplu, traversăm mici perioade de incertitudine sau devenim nervoși. Dar într-o relație sănătoasă, între doi parteneri compatibili, astfel de îndoieli și temeri dispar în timp. Respectiv, cu cât trece timpul, cu atât scade anxietatea.

În schimb, dacă acest lucru nu se întâmplă, dacă în mod constant simți nemulțumire și nevoia de a te întreba ce anume te ține în relația respectivă, evident este un semn că ar trebui să ieși din ea. Pentru că de multe ori, dorința de a face parte dintr-un cuplu, de a avea o relație serioasă, de a avea o familie, ne determină să acceptăm parteneri mai puțin potriviți nouă.

image
image
image
image
image
image
Elevi într-o scoala din Rusia FOTO Shutterstock
Baie modernă pixabay jpg
calendar ortodox 2021 30 martie sfantul ioan scararul jpeg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 6/1979)
Altar Biserica Domneasca Curtea Veche Postul Mare jpg
cub cutremur romania png