O vitamină anume poate ajuta împotriva cancerului! Ce au aflat experții

Deja știm cu toții cât de important este pentru sănătatea noastră să avem un nivel optim de vitamine. Cu toate acestea, o vitamină anume poate fi mult mai importantă decât am crede! Un studiu recent, publicat în revista Science, spune că vitamina D ar putea fi utilă în lupta împotriva cancerului!

Vitamina D poate fi utilă împotriva cancerului
Vitamina D poate fi utilă împotriva cancerului

Nu este deloc un secret faptul că un nivel optim de vitamine în organismul nostru poate avea un rol crucial în menținerea unei stări bune de sănătate. Cu toate acestea, vitamina D ar putea fi chiar mai utilă decât s-a crezut până acum. Un grup de cercetători de la Institutul Francis Crick din Londra, de la Institutul Național de Cancer (NCI) al Institutului Național de Sănătate din SUA, cât și de la Universitatea din Aalborg (Danemarca) au aflat că această vitamină ar putea fi utilă în lupta împotriva cancerului.

Mai precis, la această concluzie fascinantă s-a ajuns după ce experții au hrănit mai mulți șoareci cu o dietă bogată în vitamina D și au putu observa faptul că animalele aveau o rezistență mai mare la tumori. De asemenea, șoarecii răspundeau mult mai bine la tratamentele acordate de specialiști.

Vitamina D ar putea fi utilă împotriva cancerului

Conform autorilor studiului, se pare că vitamina D ar acționa la nivelul intestinului unde favorizează creșterea unei bacterii utile organismului nostru, numită Bacteroides fragilis. Se pare că această bacterie a fost cea responsabilă pentru îmbunătățirea sistemului imunitar al șoarecilor, lucru ce i-a făcut mai rezistenți la cancer.

În trecut, au mai existat și alte studii care au arătat faptul că un deficit de vitamina D ar putea fi responsabil de un risc ridicat de cancer la oameni, însă dovezile nu erau unele concludente. Experții analizaseră informații provenite de la 1,5 milioane de oameni din Danemarca, informații ce ar fi sugerat o legătură între nivelul scăzut de vitamina D din organism și un risc ridicat de cancer.

În plus, experții au mai observat în trecut și faptul că pacienții care aveau mai multă vitamina D în organism răspundeau mai bine la tratamentul împotriva cancerului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
gaina wendy (2) jpg
banca pixabay jpg
image png
thief 1562699 1280 jpg
Vladimir Putin Profimedia jpg
1 zodii bani jpg jpeg
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net