Salvată de la moarte cu un rinichi de porc! Este al doilea caz de acest gen la nivel mondial

Lisa Pisano (54 de ani), originară din New Jersey, suferea de o boală renală în stadiu terminal și de insuficiență cardiacă. Femeia credea că nu mai are mult de trăit, însă a primit o șansă unică. Ea a trecut cu succes printr-o operație dublă, după ce a primit un transplant de rinichi de porc și o pompă mecanică a inimii.

Lisa Pisano, care a primit un transplant de rinichi de porc, pe patul de spital
Lisa Pisano suferea de boală renală în stadiu terminal (Foto: AFP)

Este prima operație combinată de acest fel, și al doilea transplant de rinichi de porc făcută la o persoană în viață, potrivit publicației britanice Metro.

Lisa Pisano: „Vreau o viață mai bună”

 „Tot ceea ce îmi doresc este oportunitatea de a avea o viață mai bună. După ce am fost exclusă pentru un transplant uman, am aflat că nu mai aveam mult timp. Medicii mi-au spus că ar putea exista o șansă să fiu aprobată să primesc un rinichi de porc modificat genetic, așa că am discutat despre asta cu familia și cu soțul meu. El a fost alături de mine de-a lungul acestui calvar.”, a mărturisit Lisa Pisano. Chirurgii de la academia NYU Langone Health au efectuat procedura inovatoare în două etape la începutul acestei luni, la New York.

Pe 4 aprilie, i-au implantat femeii o pompă cardiacă numită dispozitiv de asistență ventriculară stângă (LVAD). Apoi, pe 12 aprilie, au efectuat un transplant de rinichi de porc modificat genetic. Acesta a inclus o glandă timus de porc pentru a-i ajuta corpul să nu respingă organul animal. Operațiile au fost un real succes, iar până acum Pisano nu a arătat niciun semn de respingere a organelor.

Trebuie să lăudăm realizările științifice care au condus la capacitatea noastră de a salva viața Lisei și ceea ce ne străduim să facem ca societate pentru toți cei care au nevoie de un organ salvator”, a declarat chirurgul principal Robert Montgomery miercuri.

De mulți ani, cercetătorii au studiat procedura de xenotransplant. Porcii au un metabolism similar cu cel al oamenilor, făcându-i deosebit de potriviți ca donatori. Cu toate acestea, componentele genetice ale animalelor donatoare trebuie schimbate pentru ca organele lor să poată fi utilizate. Dacă organele ar fi transferate la oameni fără modificarea genetică, ar exista o reacție imediată de respingere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net