Singurul cuvânt din Limba Română care conține de 4 ori litera J. Ce semnifică și cine îl folosește cel mai des
Chiar dacă folosim limba română în fiecare zi și am crescut înconjurați de aceasta, există unele lucruri care reușesc să ne surprindă în continuare, chiar dacă suntem vorbitori nativi! De exemplu, poate că am mai auzit despre diferite cuvinte bizare în română, în general arhaisme care sună extrem de ciudat în limbajul modern. Însă, se pare că în română este un cuvânt anume care conține consoana „J” de patru ori!
Limba noastră are în spate o tradiție extrem de îndelungată și complexă, ceea ce înseamnă că până și pentru noi, vorbitorii nativi de română, există lucruri despre această limbă pe care nu le știm. Chiar dacă folosim limba română în fiecare zi și am crescut înconjurați de aceasta, există unele expresii și cuvinte care reușesc să ne surprindă în continuare, chiar dacă suntem vorbitori nativi!
De exemplu, poate că am mai auzit despre diferite cuvinte bizare în română, în general arhaisme care sună extrem de ciudat în limbajul modern. Însă, se pare că în română există un cuvânt anume care conține consoana „J” de patru ori!
Da, poate că deja încercați să vă dați seama cum poate să sune un cuvânt care conține o consoană atât de greoaie precum „J” de nu mai puțin de patru ori! Ei bine, dacă vă gândiți că acest cuvânt este unul bizar și complicat, aveți perfectă dreptate! Este vorba despre un termen din domeniul medical, căruia experții îi spun jejunojejunostomie, potrivit celor de la shtiu.ro!
Jejunojejunostomie, cuvântul bizar în care „J” apare de patru ori
Pentru a explica definiția acestui cuvânt greu de pronunțat, trebuie să apelăm la Dicționarul Medical, care, de altfel, este plin de tot felul de termeni care ne pot încurca în vorbire, dacă nu avem cunoștiințe în acest subiect. Ei bine, jejunojejunostomia este o operație în care jejunul este deschis la peretele abdominal, așa că se poate introduce un cateter în jejun, prin care se introduce hrană.
Iar pentru a explica ce înseamnă „jejun”; ei bine, potrivit aceleiași surse, ar fi vorba despre un segment al intestinului subțire, situat între duoden și ileon.