Singurul cuvânt din Limba Română care conține de 4 ori litera J. Ce semnifică și cine îl folosește cel mai des

Chiar dacă folosim limba română în fiecare zi și am crescut înconjurați de aceasta, există unele lucruri care reușesc să ne surprindă în continuare, chiar dacă suntem vorbitori nativi! De exemplu, poate că am mai auzit despre diferite cuvinte bizare în română, în general arhaisme care sună extrem de ciudat în limbajul modern. Însă, se pare că în română este un cuvânt anume care conține consoana „J” de patru ori!

Jejunojejunostomie este un cuvânt din domeniul medical
Jejunojejunostomie este un cuvânt din domeniul medical

Limba noastră are în spate o tradiție extrem de îndelungată și complexă, ceea ce înseamnă că până și pentru noi, vorbitorii nativi de română, există lucruri despre această limbă pe care nu le știm. Chiar dacă folosim limba română în fiecare zi și am crescut înconjurați de aceasta, există unele expresii și cuvinte care reușesc să ne surprindă în continuare, chiar dacă suntem vorbitori nativi!

De exemplu, poate că am mai auzit despre diferite cuvinte bizare în română, în general arhaisme care sună extrem de ciudat în limbajul modern. Însă, se pare că în română există un cuvânt anume care conține consoana „J” de patru ori!

Da, poate că deja încercați să vă dați seama cum poate să sune un cuvânt care conține o consoană atât de greoaie precum „J” de nu mai puțin de patru ori! Ei bine, dacă vă gândiți că acest cuvânt este unul bizar și complicat, aveți perfectă dreptate! Este vorba despre un termen din domeniul medical, căruia experții îi spun jejunojejunostomie, potrivit celor de la shtiu.ro!

Jejunojejunostomie, cuvântul bizar în care „J” apare de patru ori

Pentru a explica definiția acestui cuvânt greu de pronunțat, trebuie să apelăm la Dicționarul Medical, care, de altfel, este plin de tot felul de termeni care ne pot încurca în vorbire, dacă nu avem cunoștiințe în acest subiect. Ei bine, jejunojejunostomia este o operație în care jejunul este deschis la peretele abdominal, așa că se poate introduce un cateter în jejun, prin care se introduce hrană.

Iar pentru a explica ce înseamnă „jejun”; ei bine, potrivit aceleiași surse, ar fi vorba despre un segment al intestinului subțire, situat între duoden și ileon.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
ed dwight profimedia jpg
bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net