Singurul cuvânt din limba română care este format numai din consoane. Se pronunță greu și mulți români nu-i cunosc semnificația
Limba română este bogată în expresii și termeni care mai de care mai folosiți sau necunoscuți de multe persoane. Astăzi vom vorbi despre singurul cuvânt care conține doar consoane, și pe a cărei însemnătate nu mulți o cunosc.

Cuvântul în limba română care conține doar consoane, dar nu și vocale, este „Schwyz”. Acesta nu are doar o semnificație, ci două: prima se referă la un canton din Elveția centrală, iar a doua are legătură cu o rasă superioară de taurine, de culoare predominant brună.
„Schwyz”, termenul format doar din consoane
„Schwyz” este singurul termen din limba română care este format din 6 consoane, fără vocale, și puțini sunt cei care îl cunosc.
Potrivit DEX, termenul are următoarea explicație: „SCHWYZ s. n. Rasă superioară de taurine, de culoare predominant brună, crescută pentru lapte și carne; animal care aparține acestei rase. [Pr.: șviț] – Din n. pr. Schwyz. Rasa denumită „schwyz” este mai cunoscută în limba română drept „bruna elevețiană”.
Prima semnificație a cuvântului „Schwyz” are legătură cu un oraș elvețian, capitala cantonului cu același nume situat în apropierea mai cunoscutului oraș Lucerna.
Cea de-a doua face referire la o rasă de vaci care ar proveni chiar din mijlocul Elveției, din zona contonului „Schwyz”.
Cuvântul considerat cel mai amuzant
Atunci când vine vorba de cuvinte amuzante, am putea pune la punct o listă destul de mare. Cu toate acestea, acum vorbim doar despre termenul ardelenesc „futelniță”. Este, mai exact, vorba despre imaginația bogată o oamenilor din Ardeal care au decis să nu mai folosească atât de des cuvântul „pat”. Da, termenul „futelniță” înlocuiște cuvântul „pat”.
Care sunt cele mai ciudate cuvinte
Unele dintre cele mai ciudate cuvinte din limba română sunt folosite de românii din Moldova. Termenii precum „arămoi”, „brighidău” sau „porcoi” sunt doar trei dintre ele, iar sensul lor nu este cunoscut.
Iată ce înseamnă fiecare cuvânt în parte: arămoi – fruntea rachiului, brighidău (sau tăujer) – unealtă cu care se bate cașul, porcoi – grămadă de fân sau de paie.