Tudor Chirilă luat de radarul lui Marian Godină, după ce artistul a fentat un posibil dosar penal

Ultima actualizare:

Ce au în comun Tudor Chirilă și Lia Bugnar, în afară de pasiunea pentru actorie? Amândoi au căzut de pe bicicletă și s-au julit, doar că Lia Bugnar s-a trezit implicată într-un dosar penal, întrucât medicii au chemat Poliția. Tudor Chirilă și-a amintit pățania colegei de breaslă, așa că a făcut drum întors de la poarta spitalului și s-a oblojit cum a știut el. Doar că a intrat pe radarul fostului polițist de la Rutieră, Marian Godină.

Godină a justificat raționamentul legii

Marian Godină are experiență când vine vorba despre accidente verificate de Poliție, întrucât a lucrat ani de zile ca agent de Rutieră. Astfel, el a reacționat, pentru a justifica logic raționamentul legii, care presupune deschiderea unui dosar penal atunci când cineva ajunge la spital după ce a căzut cu bicicleta.

Neața, am cazut ieri cu bicicleta și în drum spre spital m-am răzgândit, că m-am gândit să nu mă bage în pușcărie cu dosaru’ penal”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook, și a etichetat-o și pe Lia Bugnar în postare. Recent, Lia Bugnar a povestit cum a căzut cu bicicleta și s-a julit în bărbie, iar atunci când a ajuns la spital, medicii au chemat Poliția Rutieră, agenții anunțând-o că vor deschide un dosar penal.

Lia Bugnar a reacționat și ea la postarea colegului Chirilă. „Nici nu știu care întâmplare e mai absurdă, Tudore. Dosaru' meu sau răstignirea ta pentru o glumă (chiar bună, dupa gustu' meu). Urâte vremuri”, i-a răspuns ea.

Opinia publică s-a inflamat, fiind dificil de înțeles de ce este deschis un dosar penal atunci când cineva este implicat într-un accident banal, cum ar fi o căzătură cu bicicleta din cauza neatenției biciclistului, în eveniment nemaifiind implicat și altcineva. Bineînțeles, trebuie să ținem cont și de contextul actual, când foarte mulți șoferi comit fărădelegi și, în ciuda acuzațiilor aduse de polițiști, ei sunt liberi, după ce dau ochii cu procurorii.

Dosarul penal vizează împrejurările și nu persoana implicată

Așa că Marian Godină a explicat faptul că, de fapt, nu se deschide un dosar penal celui implicat în accident, fiind vorba despre anchetarea cazului, a împrejurărilor, mai precis, și a oferit și un exemplu concret pentru a justifica măsura.

„(...)Dacă mergi cu bicicleta pe un drum public, cazi și te rănești, sunt îndeplinite cumulativ toate condițiile unui accident rutier. Așadar, personalul medical e obligat să anunțe poliția, iar poliția e obligată prin lege să deschidă un dosar penal. Atenție, dosarul penal nu i se face unei persoane, cum greșit înțeleg unii, ci se deschide in rem, adică doar cu privire la faptă”, a scris Marian Godină pe blogul său, mariangodina.ro. 

Mai mult, Godină a explicat și un caz concret, inspirat din situațiile întâlnite de acesta, cel mai probabil, din perioada când era polițist la Rutieră.

(...)Un apel 112 ne face să ajungem pe o stradă unde găsim un biciclist într-o baltă de sânge. Sângele îi curgea din cap, dar era încă conștient. Ne repeta că e ok, că s-a dezechilibrat și a căzut. După logica unora, noi trebuia să plecăm și să ne vedem de drum. N-am plecat, normal, nu că n-am fi vrut ci pentru că eram la serviciu și ăsta ne era job-ul. A ajuns și SMURD-ul la scurt timp, iar biciclistul a fost transportat la spital, fără să mai fie conștient. Am efectuat CFL (cercetare la fața locului) iar apoi am mers la spital. Biciclistul își revenise, dar nu ne mai ținea minte, credea că ne vede pentru prima dată în acea seară. Când i-au fost date pijamale pentru internare și i-au fost scoase hainele, am observat că avea asupra sa o sumă destul de mare de bani. Nu am să stau acum să detaliez cum, dar am aflat că suma aceea îi fusese oferită de șoferul care îl acroșase, pentru a nu anunța poliția. Pe șofer l-am vizitat acasă la vreo 3 ore de la accident și l-am găsit rupt de beat. A declarat că a băut după ce a acroșat biciclistul. Doar că știa și el legea la fel ca cei care au ținut să comenteze la postarea biciclistei și să se revolte la adresa poliției. Adică nu prea o știa, că de ar fi știut-o, ar fi cunoscut că nu ai voie să consumi alcool de la momentul accidentului până la testarea poliției, deci scuza lui era una care nu ținea deloc. Ceea ce părea o căzătură cu bicicleta s-a dovedit a fi un cumul de infracțiuni”, a justificat, foarte argumentat, Marian Godină.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net