Marian Godină pleacă din Poliție din cauza salariului mic: „Sistemul poliţiei te spală pe creier”

Ultima actualizare:

A cucerit internetul cu multe întâmplări despre munca de poliţist, unele pline de haz, altele revoltătoare. A devenit cel mai popular agent din România, iar azi nu este român care să nu fi auzit de poliţistul Marian Godină. Dar iată că drumul său în Poliţie e posibil să se oprească aici.

Marian Godină pleacă din Poliție!

Nu o dată, postările sale în care spune lucrurilor pe nume au stârnit adevărate scandaluri în Poliţie. Nu s-a ferit să dea note mici nici clasei politice despre care se declară dezamăgit.

Citește și: Marian Godină a devenit tată! Georgiana, soția celebrului polițtist, a născut! Ce nume tradițional a ales!

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, celebrul poliţist din Braşov a anunţat că vrea să plece din Poliţie. Este nemulţumit de salariu şi se consideră umilit şi minţit. După 16 ani în Poliţie, spune că are un salariu care ajunge la aproape 5.000 de lei (3.740 de lei salariul, 1.000 de lei norma de hrană şi 260 de lei norma de echipament), iar acesta este unul dintre motivele pentru care s-a hotărât să renunţe la meserie.

O meserie pe care şi-a ales-o pentru că i-a plăcut şi pe care a făcut-o ani întregi cu mare pasiune, cum povesteşte chiar el. Sistemul cu multe hibe şi remuneraţia prea mică l-au adus pe Marian Godină în situaţia de a spune că i-a ajuns.     

El e celebru în Brașov  și-l oprește lumea  pe stradă ca să facă  poze împreună
El e celebru în Brașov și-l oprește lumea pe stradă ca să facă poze împreună

„Acum sunt în concediul de creştere a copilului. Nu ştiu dacă va fi de doi ani sau mai puţin. E posibil să revin şi mai repede. E posibil să nu mai revin deloc. Nu ştiu cât de mult mai merită.

Nu ştiu dacă nu cumva voi regreta în viitor că am rămas şi m-am complăcut în situaţia asta, stând pe un salariu de nici 5.000 de lei pe lună. Eu cred că merit mult mai mult. Ajungi să nu mai ai chef să faci ceea ce altădată ai fi făcut cu drag, când vezi că tragi degeaba”, a spus Marian Godină în interviul pentru Europa Liberă. 

Marian Godină: «Sistemul te spală pe creier, încă din şcoală»

„Sistemul acesta al poliţiei te spală pe creier, dacă aş putea s-o spun aşa. Ţi se întipăreşte în cap că poliţist trebuie să rămâi pe viaţă, că, dacă îţi pierzi jobul, vai, se sfârşeşte viaţa. Eu nu mai gândesc aşa şi am exemple clare de colegi care au renunţat şi sunt mult mai bine acum”, susţine Marian Godină. 

Godină a adus în discuţie situaţia dezastruoasă a lipsei de personal şi a amintit că în mediul rural, un poliţist face cât trei angajaţi, dar pentru un singur salariu. "Toţi pe care îi cunosc, în special la posturile de poliţie, caută să plece de acolo”, a mai spus Marian Godină. 

Poliţistul îl critică pe ministrul de Interne, Lucian Bode, despre care spune că face poliţiştii de râs şi ar trebui să plece.  

„Bode, despre care ştim cu toţii, probabil va face nani pe bancheta din spate şi în BMW-urile acelea pe care le-au cumpărat. Domnului Bode i-aş spune să se retragă. Eu consider că el ne face de râs, mai mult. N-are cum să ne facă vreun bine”, a afirmat Godină. 

Bode, despre scandalul BMW-urilor de poliție

Este un adevărat război al declarațiilor între ministrul Lucian Bode și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, actual președinte USR, pe tema BMW-urilor pentru Poliție despre care Drulă a afirmat că licitația s-a făcut cu dedicație prin firma unui apropiat al președintelui Klaus Iohannis.

„Licitația a fost corectă, domnul Drulă dezinformează cu bună știință”, a spus Bode completând că documentul a fost semnat inclusiv de Cătălin  Drulă pe când era ministru al Transporturilor. „Plin de tupeu, Drulă acuză o conspirație la nivel înalt, omițând să spună ce rol determinant îl are în această speță”, a mai spus Bode în conferința de presă de ieri.    

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net