Un student francez a rămas cu un gust amar după ce a venit la studii, în România: „Se uita urât la mine”

Ultima actualizare:

Într-un clip video intitulat „Lucruri obișnuite din România care m-au surprins”, postat pe platforma TikTok, un francez își împărtășește experiențele bizare pe care le-a avut în țară de când s-a mutat aici pentru studii.

Student francez uluit de lipsa de politețe din România / foto: captura Tik Tok
Student francez uluit de lipsa de politețe din România / foto: captura Tik Tok

Clement, un tânăr francez venit în România pentru a-și continua studiile, a decis să împărtășească câteva impresii pe TikTok după primele luni petrecute în țara noastră. În cadrul videoclipului, el enumeră câteva aspecte pe care le-a găsit ciudate și care au depășit așteptările sale.

Lifturile vechi și ciudate

Începând cu lifturile vechi și bizare, Clement își exprimă teama deja existentă față de acestea și cum experiența din România a exacerbata această frică. „Eu deja aveam frică de lifturi înainte să vin în România.

Aici, lifturile vechi sunt foarte ciudate și îmi este teamă de ele. Cu toate acestea, locuiesc acum într-un bloc nou și este mai confortabil. La început, m-am simțit terorizat de lifturile vechi”, mărturisește tânărul.

O altă observație a lui Clement se referă la diferențele de conduită și politețe între Franța și România. A fost uimit de lipsa de politețe întâlnită în unele situații aici.

„Politețea din Franța și cea din România sunt total diferite. De exemplu, în Franța, este considerat extrem de nepoliticos să nu spui «bună ziua», «mulțumesc» sau «la revedere» la magazin. În România, însă, când am spus «bună ziua» casierei, nu am primit niciun răspuns sau am primit priviri urâte. La început, am crezut că fac ceva greșit, dar am învățat că viziunile noastre asupra politeții sunt diferite”, consideră tânărul.

Ce impresie i-au lăsat șoferii români

Clement a remarcat și atitudinea șoferilor români față de pietoni, în ciuda statisticilor despre accidentele rutiere din țară. „Șoferii au o atitudine deosebită față de pietoni și trecerile de pietoni. În România, pietonii sunt prioritari, spre deosebire de Franța”, explică el.

În plus, studentul a fost surprins să constate că multe produse considerate de bază în Franța lipsesc din marketurile și supermarketurile din România. „Sunt uimit de faptul că unele produse de bază din Franța nu se găsesc în România, în special anumite tipuri de pește și carne de vită. Aici nu găsesc nici măcar pâine brioche, folosită adesea pentru micul dejun în Franța. Dacă știți unde pot găsi astfel de produse, vă rog să-mi spuneți!”, solicită Clement.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net