Zi de doliu la Praga. Oamenii deplâng moartea celor 14 studenți și profesori uciși în cel mai grav atentat din istoria țării

Republica Cehă a declarat, sâmbătă, zi oficială de doliu pentru victimele atacului armat de la Universitatea Carolina din Praga comis pe data de 21 decembrie, acesta fiind cel mai grav atac din istoria țării, informează agenţia DPA, citată de Agerpres. 14 oamnei au murit și 25 au fost răniți. În toată țara, au fost atașate panglici negre, iar steagurile au fost coborâte în bernă.

image

La ora 11.00 toată țara a ținut un minut de reculegere

Oamenii au început să aducă omagiu victimelor încă de pe 22 decembrie, aprinzând lumânări în fața clădirilor Universității Carol.

Colegii studenților morți, prietenii victimelor și alții s-au adunat pentru priveghi. Unii au îngenuncheat să aprindă lumânări și să depună flori, în timp ce alții au plâns și s-au îmbrățișat.

Prim-ministrul Petr Fiala a chemat la un minut de reculegere, sâmbătă, cetățenii praghzi. La ora 11.00, inclusiv comercianții și trecătorii s-au oprit.

Ministrul de Interne, Vit Rakusan, a declarat că toate cele 14 victime ale împușcăturilor din 21 decembrie din clădirea Facultății de Arte a Universității Carol au fost identificate. Autoritățile nu au făcut publice niciun nume, dar Institutul de Științe Muzicale a confirmat că șefa acestuia, Lenka Hlavkova, se numără printre morți.

Evenimentele de Crăciun au fost anulate

Multe evenimente programate pentru sărbătorile de iarnă au fost anulate, iar la televiziunea publică va fi difuzat un program special.

Servicii religioase de doliu s-au ţinut de asemenea în Catedrala Sfântul Vit din Praga şi în alte biserici. Au fost depuse flori şi aprinse lumânări în faţa clădirilor universităţii.

Criminalul, unul dintre cei mai buni studenți ai Universotății Carol

Un student a deschis focul joi după-amiază din clădirea principală a Facultăţii de Filosofie a Universităţii Karolinska (Carolină) asupra Pieţei Jan Palach, ucigând 14 persoane şi rănind 25.

Potrivit poliţiei pragheze, bărbatul înarmat, care deţinea legal un mare arsenal, apoi s-a împuşcat. Înainte de atac de la Universitatea din centrul Pragăi , tânărul și-ar fi omorât tatăl, al cărui cadavru a fost găsit în aceeași zi. Autoritățile au stabilit între timp că a mai comis o dublă crimă. Pe data de 15 decembrue al a ucis într-un parc un bărbat și pe fiica acestuia în vârstă de două luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net